Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri pakistanských náletoch v Afganistane zahynulo osem ľudí, vrátane troch detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁBUL - Pri pakistanských náletoch v pohraničných oblastiach Afganistanu zahynulo v pondelok osem ľudí vrátane troch detí, uviedol hovorca Talibanu Zabíhulláh Mudžáhid. Dodal, že útok môže mať veľmi zlé dôsledky, ktoré Pakistan neovplyvní. Informujú o tom agentúry AP a AFP.

Podľa Mudžáhida bombardovali lietadlá civilné domy v provinciách Chóst a Paktíka. Útok na tieto oblasti potvrdili pod podmienkou anonymity aj dvaja pakistanskí bezpečnostní predstavitelia. Pred dvomi dňami pri útoku na stanovište pakistanských bezpečnostných síl v provincii Severný Vaziristan neďaleko hraníc s Afganistanom prišlo o život sedem pakistanských vojakov a všetkých šesť útočníkov. K útoku sa prihlásila novovzniknutá militantná skupina Džajš al-Fursan Muhammad. Pakistanskí predstavitelia sa však domnievajú, že skupinu tvoria najmä členovia zakázanej organizácie Tehríke Tálibán Pákistán (TTP).

archívne video

Zemetrasenie s magnitúdou 6,1 postihlo v stredu skoro ráno časti husto obývaných oblastí Afganistanu a Pakistanu (Zdroj: Twitter/)

Napätie na hraniciach medzi Pakistanom a Afganistanom vzrástlo po roku 2021, keď moc v Kábule prevzala vláda Talibanu. Islamabad tvrdí, že militantné skupiny podnikajú pravidelné útoky na jeho územie zo susednej krajiny.

Viac o téme: ObeteHraniceNáletyútok AfganistanPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu