Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri samovražednom bombovom útoku v Afganistane zahynuli najmenej traja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁBUL - Pri samovražednom bombovom útoku v meste Kandahár na juhu Afganistanu vo štvrtok zahynuli najmenej traja ľudia a 12 ďalších je zranených, uviedli miestne úrady. Informujú o tom správy z agentúr AP a AFP.

K útoku došlo pred pobočkou banky New Kabul Bank, kde čakala skupina ľudí. "Bežne sa tam schádzajú naši občania, aby si vybrali výplaty," povedal miestny predstaviteľ pre AFP a dodal, že obeťami boli civilisti. K zodpovednosti za bombový útok sa bezprostredne nikto neprihlásil.

archívne video

Zemetrasenie s magnitúdou 6,1 postihlo v stredu skoro ráno časti husto obývaných oblastí Afganistanu a Pakistanu (Zdroj: Twitter/)

V Kandaháre sídli najvyšší vodca Talibanu mulla Hajbatulláh Áchúndzáda a jeho rozhodnutia o dôležitých otázkach vykonávajú vládne orgány v hlavnom meste Kábul. Počet samovražedných útokov v Afganistane výrazne klesol po odchode spojencov a prebraní moci Talibanom v auguste 2021. Hrozbu však naďalej predstavuje množstvo ďalších ozbrojených skupín vrátane regionálnej odnože teroristickej organizácie Islamský štát.

Viac o téme: TragédiaObeteBombový útokSamovraždaAfganistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu