Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čína odsudzuje útok, pri ktorom zomreli jej občania

(Zdroj: X/erbmjha)

PEKING/ISLAMABAD - Piati čínski občania prišli o život v utorok pri útoku samovražedného atentátnika na severozápade Pakistanu. Čína útok rázne odsúdila, informujú o tom agentúry AFP a DPA.

"Piati Číňania a ich miestny vodič boli zabití pri útoku," uviedol predstaviteľ polície v provincii Chajbar Paštúnchwá na severozápade Pakistanu. Útočník autom podľa polície vrazil do auta s Číňanmi, ktoré začalo horieť a zrútilo sa do rokliny. Pri útoku zomrel aj útočník. Vozidlo s čínskymi pracovníkmi podľa polície smerovalo na stavbu priehrady.

archívne video

Zemetrasenie s magnitúdou 6,1 postihlo v stredu skoro ráno časti husto obývaných oblastí Afganistanu a Pakistanu (Zdroj: Twitter/)

"Čínske veľvyslanectvo a konzuláty v Pakistane rázne odsudzujú tento teroristický čin a vyjadrujú hlbokú sústrasť s obeťami z oboch krajín a prejavujú úprimný súcit s ich rodinami," uviedlo čínske veľvyslanectvo vo vyhlásení.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Počas útokov islamských militantov vrátane pakistanského Talibanu v minulosti zomrelo veľké množstvo lekárov a zdravotníkov pri očkovaní miestnych ľudí, aj členov ozbrojených zložiek, ktoré ich chránili.

Viac o téme: ObeteSamovražednýKritikaútok ČínaPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu