Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri výbuchu v priestoroch ropnej spoločnosti v Tunisku sa zranilo 35 ľudí

(Zdroj: X/AlBawabaEnglish)

TUNIS - Prinajmenšom 35 ľudí utrpelo vo štvrtok ráno zranenia pri výbuchu, ku ktorému došlo v dôsledku úniku plynu v sklade ropnej spoločnosti na predmestí tuniského hlavného mesta Tunis. Štyria zo zranených sú vo vážnom stave. Informuje o tom agentúra AFP a miestne média.

"Okolo 6.15 h zapríčinil únik plynu výbuch plynových fliaš v priestoroch distribučnej spoločnosti na ropnom poli v meste Rádis" na juhovýchodnom predmestí Tunisu, uviedol hovorca civilnej ochrany. Všetkých zranených hospitalizovali s popáleninami prvého a druhého stupňa, pričom štyria sú vo vážnom stave na jednotke intenzívnej starostlivosti.

archívne video

Vyjadrenie riaditeľa UNLP Košice Ľ. Beňa po požiari v nemocnici (Zdroj: TASR/František Iván)

Požiar v sklade energetickej spoločnosti Agil sa neskôr podarilo dostať pod kontrolu, uviedlo tuniské ministerstvo energetiky. Dodalo, že vo veci sa začalo vyšetrovanie s cieľom objasniť okolnosti výbuchu. Rozsah škôd dosiaľ rezort nezverejnil. Agil je najväčšou tuniskou spoločnosťou zameranou na distribuujúcou pohonných hmôt, ktorá v tejto severoafrickej krajine prevádzkuje vyše 250 čerpacích staníc.

Viac o téme: PlynPožiarZraneníTuniskoVýbuchRopná spoločnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu