Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Putin omilostil VRAHA, ktorý mal bojovať na Ukrajine: Po polroku prišlo rozčarovanie, zabil ďalšiu nevinnú ženu!

Ruský prezident Vladimir Putin omilostil vraha, ktorý opäť zabíjal
Ruský prezident Vladimir Putin omilostil vraha, ktorý opäť zabíjal (Zdroj: SITA//AP/úKremlin Pool Photo/Mikhail Voskresensky, X/NEXTA)

MOSKVA/UGDAN – Vrah odsúdený za brutálnu vraždu dostal vďaka rozhodnutiu ruského prezidenta Vladimira Putina omilostenie. Z väzenia mal putovať na ukrajinský front, kde naďalej prebiehajú kruté boje. Prešlo však necelých šesť mesiacov a omilostený vrah opäť zabíjal.

archívne video

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Vojna na Ukrajine trvá nepretržité už viac ako dva roky. Za tento čas prišlo Rusko aj Ukrajina o mnoho vojakov. Daily Mail informuje, že ruský prezident už posiela na front aj bývalých vrahov. Tysren-Dorzhi Tsyrenzhapov (42) bol v minulosti odsúdený za brutálnu vraždu Jekateriny Skvortsovej (†18), ktorú po usmrtení rozštvrtil a jej hlavu vyhodil z okna 12-teho poschodia. 

Po omilostení opäť vraždil

Poslali ho do trestaneckej kolónie na Sibíri. Kvôli nedostatku ruských vojakov však prezident Vladimir Putin Tsyrenzhapova omilostil, aby mohol ísť bojovať na Ukrajinu. Ten sa mu po pol roku odvďačil svojským spôsobom. Psychopatický vrah sa vrátil z Ukrajiny a opäť zavraždil nevinného človeka. Tentoraz išlo o nemenovanú ženu (22) v sibírskej dedine Ugdan. 

Okresný súd v ruskej Čite odsúdil Tsyrenzhapova na 14 rokov v trestaneckej kolónii s maximálnym stupňom stráženia. V Putinovej armáde si síce odslúžil pol roka, no potom sa vrátil do Ruska ako slobodný človek. Médiá uvádzajú, že stovky trestancov, ktorých Putin prepustil, napáchali v Rusku mnohé škody a dopustili sa ďalších trestných činov.  

Detaily z prvej vraždy 

Pri pojednávaní boli predložené aj detaily z jeho predchádzajúceho brutálneho činu. Skvortsová mala vtedy pôsobiť ako časníčka v striptízovom bare. Keď ju zabil, časť tela hodil do rieky. Potom celú noc pil a na druhý deň prišlo k spomínanému vyhodeniu hlavy. Von oknom leteli aj ďalšie časti  jeho obete spoločne so zakrvavenými kusmi oblečenia. 

Dolu pod panelákom sa v tom čase hralo mnoho detí, ktoré celú tú scenériu videli na vlastné oči. Vtedy len 15-ročný školák Igor Shalaev povedal: "S kamarátmi sme našli časti tela. Bolo to strašné." Matka Jekateriny, Svetlana (48), identifikovala telo dcéry až v márnici. Keď vošla dnu, na ležadle nebolo telo, ale len kusy mäsa. "Podlamovali sa mi kolená. Ničomu so nerozumela. Mohli ju aspoň prikryť plachtou. Toto mi prišlo neľudské," povedala. 

Ako neskôr Svetlana prezradila, s manželom zaplatili nemalú sumu, aby v márnici časti dcérinho tela prišili k sebe a mohla mať dôstojný pohreb. Za túto brutálnu vraždu dostal síce Tsyrenzhapov 14 rokov nepodmienečne, no Putin ho omilostil po necelých troch rokoch. 

Viac o téme: VraždaOmilostenieRuskoSibírVladimir PutinKrimiĎalšia vraždaUgdanTysren-Dorzhi TsyrenzhapovJekaterina Skvortsová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu