Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bývalý spolupracovník prehovoril: Trump ospevoval Hitlera, vraj urobil dobré veci

Donald Trump vraj chválil Hitlera.
Donald Trump vraj chválil Hitlera. (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

WASHINGTON - Už dlho sa hovorí, že Donald Trump nebol úplne proti Hitlerovi. Teraz jeho bývalý šéf kabinetu prehovoril, čo si exprezident skutočne myslel o diktátorovi.

John Kelly (73) pôsobil ako šéf kabinetu počas Trumpovho prezidentovania. 73-ročný mladík, podobne ako mnoho iných bývalých zamestnancov, teraz upadol do nemilosti Donalda Trumpa (77).

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Kelly v rozhovore pre CNN hovoril o Trumpovej údajnej fascinácii Hitlerom. „Povedal mi: ‚Hitler urobil dobré veci‘. Spýtal som sa ho, či mi môže dať príklad. Povedal: ‚Hitler prebudoval ekonomiku.‘"

Žiadne diktátorské právomoci

Kelly ako bývalý šéf štábu Trumpovi odporučil, aby už nikdy viac neopakoval takéto komentáre. "Pane, už nikdy nemôžete povedať nič dobré o tomto mužovi. Nič,“ poradil exprezidentovi. "Myslím tým, že Mussolini bol v porovnaní s ním skvelý chlap."

Tvrdenie, že Trump chválil Hitlera, už bolo uvedené v knihe z roku 2021 reportéra Wall Street Journal. Odvtedy Donald Trump tieto obvinenia vždy odmietal ako nepravdivé.

Podľa Kellyho je každý americký prezident prekvapený, „že má v skutočnosti takú malú moc bez Kongresu“, čo je vlastne dobrá vec. Trumpa však šokovalo, „že nemá žiadne diktátorské právomoci na posielanie amerických vojenských síl na iné miesta alebo na presun peňazí v rozpočte“.

"Musia vyhľadať pomoc"

John Bolton (75), bývalý americký veľvyslanec pri OSN, súhlasí s Kellym v rozhovore pre CNN. „Trump rád vyjednáva s inými veľkými chlapmi a veľkí chlapi ako Erdogan v Turecku môžu uväzniť ľudí bez toho, aby museli niekoho žiadať o povolenie. Nejako sa mu to páči."

Trumpov hovorca Steven Cheung (41) na otázku o vyjadreniach Kellyho a Boltona tieto obvinenia odmietol. „Musia vyhľadať odbornú pomoc, pretože ich nenávisť požiera ich prázdne životy,“ uviedol 41-ročný muž.

Viac o téme: Donald TrumpAdolf HitlerPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu