Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poplach na základnej škole: Jeden zo žiakov mal mať pri sebe pištoľ! Vyhrážky kamarátovi

(Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká polícia zasahovala v pondelok v základnej škole na pražskom Černom Moste pre podozrenie, že jeden zo žiakov má pri sebe pištoľ. Spolužiakovi sa vyhrážal, že ho zbije, ak to prezradí. Napokon sa síce ukázalo, že išlo o airsoftovú zbraň, policajti ale prípad preverujú pre podozrenie z vydierania.

archívne video

Muž v električke vytiahol na deti revolver (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Políciu v pondelok popoludní na tiesňovej linke kontaktovala pracovníčka základnej školy. Na miesto okamžite smerovalo niekoľko hliadok policajtov z pohotovostnej motorizovanej jednotky. "Na miesto dorazili aj kriminalisti, ktorí následne zistili, že jeden zo žiakov mal svojim spolužiakom cez prestávku na toalete ukazovať strelnú zbraň," uviedol hovorca pražskej polície Jan Rybanský.

Spolužiak, ktorý čelil vyhrážkam zbitím, aj napriek tomu zo strachu o seba a spolužiakov vec oznámil jednej z učiteliek. Privolaní policajti potom zistili, že ide o airsoftovú pištoľ Glock 18c. "Prípad je preverovaný pre podozrenie zo spáchania trestného činu vydierania. Vzhľadom na skutočnosť, že ide o mladistvých, nemožno poskytovať podrobnejšie informácie," doplnil Rybanský.

Policajti podľa hovorcu takéto oznámenia nemôžu brať na ľahkú váhu, aj keď sa následne ukáže, že zbraň nebola skutočná. Téma strelných zbraní v školách sa dostala v Česku do centra pozornosti po decembrovom útoku strelca v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej. Študent školy pri útoku zastrelil 14 ľudí, potom aj seba a ďalších 25 ľudí zranil.

Viac o téme: PištoľŽiakPraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu