Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

MIMORIADNA situácia na vysokej škole v Bratislave! Do odvolania strážia jej budovy policajné zložky

Na snímke budova Vysokej školy výtvarných umení.
Na snímke budova Vysokej školy výtvarných umení. (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

BRATISLAVA - Bratislavská polícia preveruje možné podozrenie z protiprávnej činnosti na Vysokej škole výtvarných umení (VŠVU) v Bratislave. Potvrdila to bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. Upozornil na to portál Startitup.sk, podľa ktorej má ísť o reakciu na eliminovanie potenciálneho bezpečnostného rizika na pôde školy.

archívne video

NAKA zasahuje v prípade obchodovania s anabolikami (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Podľa Staritup zvolali na dnes ráno mimoriadne zasadnutie Akademickej obce a niektorých zamestnancov. Redakcia mala počas dnešného dňa obdržať viacero podnetov od študentov VŠVU, ktorým malo vedenie školy rozoslať hromadný mail. V ňom varovalo študentov a zamestnancov pred prítomnosťou príslušníkov polície v okolí a priamo v školských budovách. Tri budovy školy v Bratislave majú byť monitorované 24 hodín a 7 dní v týždni do odvolania.

"Vo vzťahu k uvedenej vysokej škole príslušné okresné riaditeľstvo Policajného zboru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave preveruje možné podozrenie z protiprávnej činnosti a zároveň prijíma ďalšie opatrenia," uviedla Šimunková.

Portál pripomína, že VŠVU, ako aj jej rektorka Bohunka Koklesová sa v minulosti angažovali vo viacerých politických témach. Koklesová bola napríklad jednou z iniciátoriek petície za odstúpenie ministerky kultúry SR Martiny Šimkovičovej a vo viacerých diskusných reláciách sa na túto tému vyjadrovala.

Viac o téme: PolíciaVŠVUProtiprávna činnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu