Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Pápež na súkromnej audiencii prijal nemeckého kancelára Olafa Scholza

Nemecký kancelár Olaf Scholz pricestoval na nádvorie St. Damaso pred súkromnou audienciou u pápeža Františka
Nemecký kancelár Olaf Scholz pricestoval na nádvorie St. Damaso pred súkromnou audienciou u pápeža Františka (Zdroj: SITA/AP/Alessandra Tarantino)

RÍM - Pápež František prijal v sobotu vo Vatikáne na súkromnej audiencii nemeckého kancelára Olafa Scholza. Ide o ich prvé stretnutie tohto druhu, informuje agentúra DPA.

Osemdesiatsedemročný pápež prijal Scholza v Apoštolskom paláci vo Vatikáne. Nemecký kancelár sa s pápežom nakrátko stretol vlani na pohrebe Františkovho predchodcu Benedikta XVI., ktorý sa narodil na juhu Nemecka a strávil tu aj dlhší čas pôsobením ako kňaz, teológ i arcibiskup, spresňuje DPA.      

archívne video

Haľko pripomenul pápežove slová: Kým nebude pokoj v srdci, budú vojny (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

Scholz pricestoval do Ríma

Scholz pricestoval do Ríma v piatok na dvojdňovú návštevu, v rámci ktorej sa stretol aj s talianskym prezidentom Sergiom Mattarellom. Schôdzku s tamojšou premiérkou Giorgiou Meloniovou však neabsolvuje, keďže premiérka sa nachádza na návšteve Spojených štátov.

V sobotu popoludní sa Scholz plánuje zúčastniť na kongrese Strany európskych socialistov (PES) v Ríme, kde vedenie tohto zoskupenia podľa očakávania určí svojho hlavného kandidáta pre nadchádzajúce júnové voľby do Európskeho parlamentu (EP). Jediným kandidátom strany na post šéfa Európskej komisie je eurokomisár pre zamestnanosť a sociálne veci Nicolas Schmit (70), píše DPA.

Viac o téme: PalácAudienciaPápež FrantišekOlaf Scholz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu