Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri streľbe na Západnom brehu zomreli dvaja Izraelčania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Ariel Schalit)

JERUZALEM - Dvaja Izraelčania prišli vo štvrtok o život pri streľbe ozbrojenca na čerpacej stanici neďaleko osady Ely na okupovanom Západnom brehu Jordánu. TASR správu prevzala z agentúry AFP odvolávajúcej sa na miestne záchranné zložky a izraelskú armádu.

"Vykonali sme lekárske testy, ale... v krátkom čase sme museli skonštatovať ich smrť," povedal Magen David Adom zo záchranného tímu. Izraelská armáda uviedla, že "teroristu", ktorý spustil paľbu na čerpacej stanici, sa "podarilo zneškodniť". Dodala, že vojaci v oblasti prenasledovali ďalších podozrivých.

K incidentu došlo na tej istej čerpacej stanici, kde v júni minulého roka traja palestínski útočníci zastrelili štyroch Izraelčanov. Izrael od roku 1967 okupuje Západný breh Jordánu a východný Jeruzalem, kde medzi tromi miliónmi Palestínčanov žije asi 700.000 židovských osadníkov. Palestínčania chcú na tomto území vyhlásiť nezávislý štát s východným Jeruzalemom ako hlavným mestom. Jeho súčasťou má byť aj Pásmo Gazy, odkiaľ sa Izrael stiahol v roku 2005 a od roku 2007 ho ovláda militantné hnutie Hamas.

Viac o téme: StreľbaIzraelHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu