Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

ÚTOK slona v Indii: VIDEO Ruská turistka lietala vzduchom ako handrová bábika, pomohol jej až náhodný okoloidúci

Slonica Gouri (slon 86) napadla ruskú turistku v indickom Džajpure
Slonica Gouri (slon 86) napadla ruskú turistku v indickom Džajpure (Zdroj: X/PETA UK)

DŽAJPUR – Na nádvorí turisticky vyhľadávaného miesta v Indii sa odohrala situácia, z ktorej ide mráz po chrbte. Turistka si z dovolenky odniesla strašnú skúsenosť, ktorú zažila so zvieraťom, o ktorom by ste nikdy nepovedali, že je schopné zaútočiť.

archívne video

Bojnická zoo má po takmer 40 rokoch nového slona, samca Temba (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

V Džajpure, hlavné a najväčšie mesto indického štátu Radžastan, lákajú turistov aj mohutné slony, ktoré využívajú ich majitelia ako dopravné prstriedky. V Indii to nie je nič netradičné, avšak situácia, ktorá sa stala jednej ruskej turistke, je viac ako ojedinelá. 

Zdvihla ju do vzduchu

Dňa 13. februára na nádvorí pevnosti Ambér chytil jeden zo slonov spomínanú turistku a začal ňou metať vo vzdzchu ako s hračkou. Ako píše Sky News, túto strašnú situáciu zachytila aj jedna z priemyselných kamier. Slonica Gouri chytila chobotom ženu za nohu a začala sa sňou na mieste točiť.

Sprievodca, ktorý sedel na mohutnom zvierati, ihneď zoskočil dole. Gouri sa napokon podarilo až upokojiť jednému z okoloidúcich. Záber však ukázal, že prednou nohou, dupla na svoju ruskú obeť. Potom sa ešte raz otočila a odišla zo záberu. 

Výzva ochranárov 

Podľa PETA UK, britskej organizácie na ochranu zvierat, mala Gouri pracovné označenie "slon číslo 86". Pri útoku zranila aj ďalšieho človeka. Problémy s ňou boli aj v októbri 2022, keď na tom istom mieste napadla jedného z predajcov. Zlomila mu rebrá a jednu nohu. 

Ochranári vyzývajú už viac ako 16 mesiacov, aby bola Gouri premiestnená do zvieracej rezervácie, "kde by sa mohla začať zotavovať z duševnej traumy celoživotného zotročovania". Naďalej ju však využívajú na prepravu ľudí. 
 

Viac o téme: TuristkaOchrana zvieratútok IndiaRadžastanDžajpurPETA UKPETA IndiaSlonica Gouri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu