Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krvavý incident v ZOO: Žiak základnej školy uškrtil králiky a morčatá, po čine neprejavil žiadne emócie!

9-ročný chlapec usmrtil v kontaktnej ZOO 11 zvierat
9-ročný chlapec usmrtil v kontaktnej ZOO 11 zvierat (Zdroj: X/@HAlthaferQuinn)

HOEK VAN HOLLAND – Návštevníci holandskej ZOO sa stali svedkom desivého zážitku. 9-ročný chlapec, ktorý navštívil ZOO zabil až 11 zvierat.

Žiak základnej školy sa minulý týždeň rozhodol, že sám navštívi kontaktnú ZOO v meste Hoek van Holland, v Holandsku. Zdesený manažér teraz upresnil detaily prípadu a uviedol, že chlapec po čine neprejavil žiadne emócie a to je na prípade ešte tragickejšie, uvádza britský Mirror.

Zvieratá na javisku? Po príhode s koňom v opere, ktorú spomenul Vajda, už nikdy! (Zdroj: RTVS)

9-ročný chlapec ZOO niekoľko krát navštívil pod dohľadom dospelých, no tentokrát sa na potulky vybral sám. Na návštevu sa vybral neskoro popoludní 11. marca a ihneď zamieril ku králikom a morčatám, kde usmrtil deväť králikov a dve morčatá.

Vraha zvierat policajti rýchlo odchytili a na miesto dorazili aj chlapcovi rodičia, no motív jeho konania ostáva naďalej záhadou. Manažér kontaktnej ZOO uviedol pre holandské média, že z tohto činu je im zle a dodal, že s týraním zvierat sa museli vysporiadať už aj v minulosti. „Ovce boli ostreľované lukmi a šípmi, deti ich ťahali za vemená alebo ich ťahali za rohy.“

Týranie už zaznamenali aj u mláďat v ZOO ako sú teľatá, kurčatá a kačice. Chlapec po incidente nebude stíhaný, pretože je maloletý, no podľa holandských správ vstúpi do špeciálneho programu starostlivosti. Podľa psychiatra môže byť týranie zvierat znepokojivým znakom poruchy správania u detí, ktorý treba dôkladne vyšetriť

Viac o téme: PsychiaterZOOChlapecNávšteva ZOOUsmrtenie zvierat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu