Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Brutálny útok teroristov! Obkľúčili mešitu a začali strieľať: O život prišli desiatky moslimov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Sam Mednick)

OUAGADOUGOU - Nedeľňajší útok na mešitu v západoafrickej krajine Burkina Faso si vyžiadal niekoľko desiatkov mŕtvych moslimov, uviedli v pondelok miestne bezpečnostné zdroje pre agentúru AFP.

K útoku na mešitu v meste Natiaboani, ktorý podľa zdrojov zorganizovali neznámi ozbrojenci, došlo v nedeľu okolo 05.00 h miestneho času. Podľa miestnych obyvateľov boli všetky obete moslimovia, väčšinou muži, ktorí prišli na rannú modlitbu.

archívne video

Explózia v Tripolise

Iný nemenovaný zdroj tvrdil, že "teroristi vstúpili do mesta skoro ráno", mešitu obkľúčili a na veriacich, ktorý sa tam zhromaždili, začali strieľať. "Niekoľko z nich bolo zastrelených, vrátane významného náboženského vodcu," dodal.

Podľa neho sa početná "horda" ozbrojencov zamerala aj na vojakov a členov civilných síl, známych ako Dobrovoľníci na obranu vlasti (VDP), ktoré podporujú armádne zložky. V nedeľu sa na severe Burkiny Faso odohral aj smrtiaci útok na katolícky kostol, pri ktorom zahynulo najmenej 15 civilistov a dvaja ďalší sa zranili.

Vikár diecézy Dori vo vyhlásení spresnil, že k "teroristickému útoku" došlo v dedine Essakane, keď sa ľudia zhromaždili na nedeľnej bohoslužbe. Táto dedina je známa ako zóna "troch hraníc", keďže sa nachádza pri spoločných hraniciach Burkiny Faso, Mali a Nigeru.

Viac o téme: TragédiaObeteMoslimoviaTeroristický útokBurkina Faso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu