Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najmenej 15 ľudí prišlo o život pri útoku na katolícky kostol

(Zdroj: X/FRANCE24)

OUAGADOUGOU - Najmenej 15 civilistov prišlo o život a dvaja ďalší utrpeli zranenia na severe Burkiny Faso pri útoku na katolícky kostol počas nedeľnej omše. Informuje o tom agentúra AFP.

Útok sa odohral v jednej dedine na severe krajiny a upozornil naň predstaviteľ príslušnej diecézy. Útočníkov označil za teroristov a slovne odsúdil tých, ktorí tejto krajine spôsobujú smrť a pustošenie. Burkina Faso je krajina v regióne Sahel, do ktorej sa po roku 2012 rozšírila vlna násilností zo susedných krajín Mali a Niger. Častými terčmi útokov na severe Burkiny Faso sú kresťania a ich kostoly.

archívne video

Na hotel Kyjev v Bratislave sa dnes premietali záznamy z ruských útokov na ukrajinskú civilnú infraštruktúru (Zdroj: All4Ukraine - Pomoc Ukrajine)

V roku 2022 sa po prevrate dostal v Burkine Faso k moci kapitán Ibrahim Traoré. Bol to druhý prevrat v tejto krajine za menej než jeden rok. Príčinou oboch z nich bola nespokojnosť s neschopnosťou vlády potlačiť prejavy povstania džihádistov z roku 2015. Pri násilnostiach počas tohto povstania prišlo o život takmer 20.000 ľudí a viac ako dva milióny ďalších boli vnútorne vysídlené.

Viac o téme: KostolObeteútok Burkina Faso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu