Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nové informácie v prípade vraždenia v nevestinci vo Viedni: Ebadullah päť žien znetvoril a priznal aj dôvod!

Muž mal vraždiť, lebo ho prostitútky predtým odmietli. Zobraziť galériu (2)
Muž mal vraždiť, lebo ho prostitútky predtým odmietli. (Zdroj: Studio 126)

VIEDEŇ - Hrôzostrašná vražda troch prostitútok, ďalšej ženy a jej dcéry (13) vo viedenskej štvrti červených svetiel sa blíži k vyriešeniu: Ako v nedeľu oznámila viedenská polícia, podozrivý (27) z Afganistanu sa k piatim vraždám priznal. Tvrdil, že vraždiť mu prikázali hlasy v hlave.

Páchateľ Ebadullah A. (27) sa „v podstate priznal“. Ďalej bude vypočúvaný. Telá jeho obetí – tri prostitútky, ktoré pracovali v malom nevestinci vo viedenskej štvrti Brigittenau, medzitým podrobujú pitve.

archívne video

Policajný zásah v Česku! Muž sa vyhrážal, že pôjde so samopalom na Úrad vlády (Zdroj: X/Policie ČR)

To, čo sa v posledných dňoch stalo vo Viedni, vyvolalo celosvetové a mediálne zdesenie. Pretože obeťou neuveriteľnej nenávisti neboli len tri ženy v sexklube, musela zomrieť aj Claudia R. (51) a jej 13-ročná dcéra Carmina.

„Austria Presse Agentur“ informuje: Vražda bola zrejme plánovaná! Ebadullah A. si vraj kúpil vražednú zbraň špeciálne pre útok. Ubodal prostitútky z pomsty, pretože ho odmietli pri predchádzajúcej návšteve? Doteraz nebolo vylúčené, že čin moholmať emocionálne pozadie, mohol byť spáchaný z urazenej cti.

Vyšetrovatelia hovoria o hrozných výjavoch

Afganec požiadal o azyl v spolkovej krajine Korutánsko v roku 2022 a býval v azylovom dome. Podľa rakúskych zákonov mu nebolo dovolené ho opustiť, keď cestoval do Viedne, aby tam spáchal svoj zločin. Informuje o tom „oe24“.

A. bol posledným zákazníkom, ktorý prišiel do malého nevestinca „126A Studio“ v piatok okolo 21:00. Vo svojom zločine bol obzvlášť brutálny a tri ženy niekoľkokrát bodol nožom. Zločin sa stal v rôznych miestnostiach a telá sa našli v niekoľkých miestnostiach. Ženy vraj boli tak zranené, že identifikácia zatiaľ nebola možná. Rakúski vyšetrovatelia hovoria o hrozných záberoch, akákoľvek lekárska pomoc prišla príliš neskoro.

Podľa denníka „Kurier“ polícia náboženský motív vylúčila. Vrah údajne nemal osobný vzťah so žiadnou z obetí. Je vysoko pravdepodobné, že zabité ženy boli čínske štátne príslušníčky. Medzi obeťami má byť podľa „Austria Press Agency“ aj prevádzkovateľka štúdia.

Štvrtá žena počula výkriky

Rozhodujúca mohla byť výpoveď štvrtej ženy: aj tá bola v čase činu v nevestinci. Páchateľ si ju nevšimol – a tak sa mohla schovať v izbe a neskôr ujsť. Keďže si musela vypočuť výkriky smrti svojich kolegýň, má z toho ťažkú ​​traumu.

Polícia ju vypočula. Ďalšie vyšetrovanie teraz musí odhaliť, prečo Ebadullah A. bodol ženy a zabil ich tak brutálne. Svoj motív zatiaľ nechcel komentovať.

Podľa OSN bol počet vrážd žien v roku 2022 na 20-ročnom maxime. Femicída je rodovo podmienená vražda ženy. Len vo Viedni minulý piatok zahynuli celkovo štyri ženy a jedno dievča. Ako uvádza Federálna agentúra pre občianske vzdelávanie, chudobné ženy s neistými pracovnými podmienkami alebo neistým pobytovým statusom sú obzvlášť vystavené riziku, že sa stanú obeťou vraždy žien.

Viac o téme: VraždaNevestinecViedeň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu