Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Brutálna vražda: Páchateľ utiekol v legínach svojej obete, vlastné nohavice mal celé od krvi

Podozrivý utiekol z miesta činu v legínach obete.
Podozrivý utiekol z miesta činu v legínach obete. (Zdroj: Facebook, NYPD)

NEW YORK - Brutálna vražda Denissy Oleas-Arancibia († 38) šokovala New York. Imigrantke rozbili lebku žehličkou. Teraz polícia využíva fotku na vypátranie muža, ktorý je podozrivý z vraždy.

Zamestnanci našli v utorok matku dvoch detí mŕtvu v izbe v hoteli „SoHo 54“. Telo ležalo na deke na podlahe a vedľa neho bola vražedná zbraň. Vrah udrel tak silno, že podľa správy v New York Post sa železo zlomilo a kusy uviazli v lebke obete. Kriminalisti našli na krku 38-ročnej ženy aj stopy po škrtení.

archívne video

Drsný zásah polície v Žiline (Zdroj: Regiony.sk)

Zdá sa, že jediná počiatočná stopa - pár nohavíc nasiaknutých krvou v miestnosti - skutočne patrí vrahovi. Túto teóriu podporujú zábery z monitorovacej kamery, ktoré zverejnilo newyorské policajné oddelenie. Môžete vidieť muža s klobúkom, béžovou bundou, čiernou mikinou s kapucňou - a legínami obete.

Hlavný vyšetrovateľ Joseph Kenny: „Máme video, ako žena prichádza do hotela v legínach. Neskôr vidíme muža odchádzať z hotela v rovnakých legínach." Polícii sa už podarilo vypátrať, ako neznámy muž vošiel do stanice metra a neskôr si kúpil niečo na jedenie, potom sa stopa stratila.

Americké médiá teraz špekulujú, že žena, ktorá prišla z Ekvádoru len pred piatimi rokmi, mohla byť prostitútka. Prostitúcia je v USA nezákonná takmer všade. Oleas-Arancibia predtým nemala záznam pre zločiny tohto druhu.

Jedno z dvoch detí predtým prehovorilo pre Daily News. Edwin Cevallos po španielsky povedal, že nevie, ako si jeho matka zarábala peniaze. „Naozaj tvrdo pracovala od rána do večera. Urobila to pre nás, aby nám zabezpečila dobrý život v Amerike.“ Týždeň pred vraždou pôsobila 38-ročná žena nervózne.

Viac o téme: VraždaNew YorkŽehlička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu