Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Taliansku zúri hrozné počasie: Neprejazdné ulice kvôli krúpam... VIDEO Objavilo sa aj TORNÁDO

(Zdroj: X/@midnightsilvia)

MODENA - Zatiaľ čo na Slovensku si po daždivých dňoch užívame príjemné víkendové počasie, v Taliansku také šťastie nemajú. Zúri tam vlna veľmi nepriaznivého počasia. V sobotu krajinu postihli početné búrky, aj s veľmi intenzívnym krupobitím. Objavilo sa aj tornádo.

Tornádo zosadlo v sobotu v Carpi v provincii Modena, kde sa na krátku chvíľu dotklo zeme. Informuje o tom imeteo.sk s tým, že, našťastie, v obývanej oblasti nespôsobilo žiadne škody. 

Tornádo poriadne prekvapilo aj odborníkov, podľa ktorých ide o veľmi raritný jav vzhľadom na aktuálny dátum − tornáda totiž vôbec nie sú vo februári vôbec bežné. Podľa špecializovaného portálu Tornado in Italia je to prvýkrát za posledných 10 rokov, čo sa vo februári v Pádskej nížine objavilo tornádo.

Medzi Cantù a Mariano Comense v Comasco padali na zem asi 10 centimetrové krúpy a v Misinto padali krúpy vo veľkosti do troch centimetrov. Na úseku medzi Sanremom a Taggiou museli do ulíc vyraziť aj sypače soli, keďže ulice ostali pre množstvo krúp neprejazdné.   

Viac o téme: TornádoTalianko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu