Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hororový piatok u našich susedov! Vo Viedni našli PÄŤ mŕtvych žien

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Rakúska polícia našla v piatok večer vo viedenskom nevestinci tri mŕtve ženy so zjavnými ranami nožom na tele a krátko nato zatkla muža podozrivého z útoku. Verejný dom sa nachádza v 20. viedenskom obvode Brigittenau, ktorý je jedným z najchudobnejších v meste. Informujeme podľa agentúr APA a AFP. V inom prípade počas piatka objavili zase dve mŕtve ženy v byte.

Políciu na miesto útoku privolal svedok, pričom krvavá stopa viedla von z podniku. Telá boli na viacerých miestach v podniku a ženy boli už mŕtve. "Je to prebiehajúca operácia, takže momentálne neposkytneme žiadne ďalšie informácie," uviedol v sobotu policajný hovorca Philipp Hasslinger. Podozrivý útočník má 27 rokov a pri zadržaní neďaleko podniku mal pri sebe stále nôž, ktorý bol pravdepodobne vražednou zbraňou. Podozrivého vypočúva polícia a pričom motív vraždy nie je známy.

V byte našli mŕtvu 51-ročnú matku a jej 13-ročnú dcéru

V samostatnom prípade viedenská polícia v byte na Erdbergstrasse v piatok našla mŕtvu 51-ročnú matku a jej 13-ročnú dcéru. Privolala ju pani, ktorá sa nedokázala spojiť s dcérou ani vnučkou. Privolaný lekár konštatoval, že pravdepodobnou príčinou ich smrti bolo udusenie pri použití "tupej sily". Hlavným podozrivým je otec dievčaťa.

archívne video

Tragédia v bratislavskom Ružinove: Z okna vyskočil muž! Na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Maarty)

Rakúska asociácia autonómnych útulkov pre ženy eviduje za minulý rok 26 vrážd žien spojených s rodovo podmieneným násilím. V krajine to rozprúdilo diskusiu o pomoci obetiam a ochrane pred útočníkmi, ktorými sú partneri alebo bývalí partneri. Rakúska vláda sa zaviazala obmedziť podobné situácie na minimum a prijať niekoľko opatrení vrátane lepšieho financovania organizácií, ktoré pomáhajú obetiam domáceho násilia. Mimovládne organizácie ju však kritizujú, že tieto kroky sú nedostatočné.

Viac o téme: VraždaPolícia ViedeňRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu