Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Izraelská armáda pomocou dronu v Džaníne zlikvidovala člena Islamského džihádu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

TEL AVIV - Izraelská armáda (IDF) v piatok vyhlásila, že v meste Džanín na Západnom Brehu dronom zabila člena organizácie Islamský džihád a zmarila tak v skorých ranných hodinách teroristický útok. Informuje o tom agentúra DPA a AFP.

Muž šoféroval na miesto útoku a podľa svedkov jeho auto zasiahli dve rakety vypálené dronom. Zbrane v aute explodovali. IDF útočníka identifikovala, pričom podľa nej sa počas uplynulých niekoľkých mesiacov zapojil do viacerých útokov na izraelské komunity a armádne pozície. Situácia na okupovanom Západnom Brehu sa výrazne zhoršila po vypuknutí vojny medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas 7. októbra. 

IDF robí pravidelné razie najmä v mestách Džanín a Nábulus spravovaných palestínskou vládou, pretože ich považuje za bašty teroristických skupín. Vystupňovali sa aj násilné útoky ilegálnych izraelských osadníkov na Palestínčanov. Palestínske ministerstvo zdravotníctva v Ramalláhu uvádza, že od začiatku vojny zabila IDF a osadníci najmenej 400 osôb. Záchranári vo štvrtok uviedli, že počas teroristického útoku na diaľnici neďaleko Jeruzalema zahynul jeden človek a ďalší utrpeli zranenia. Traja útočníci boli zneškodnení, uviedla polícia. Podľa izraelskej rozviedky pochádzali z palestínskeho Betlehema.

Viac o téme: IzraelDronIslamský džihád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu