Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Britský kráľ sa stretol s premiérom Sunakom: Stalo sa tak po prvýkrát od oznámenia diagnostikovania rakoviny

Rishi Sunak a Karol III. Zobraziť galériu (2)
Rishi Sunak a Karol III. (Zdroj: TASR/Jonathan Brady/Pool Photo via AP)

LONDÝN - Britský kráľ Karol III. sa v stredu prvýkrát od oznámenia, že mu diagnostikovali rakovinu, osobne stretol v Buckinghamskom paláci s britským premiérom Rishim Sunakom. Sprostredkoval mu želanie skorého uzdravenia od parlamentu a ubezpečil ho, že celá krajina ho podporuje, informovali podľa agentúry AFP britské médiá.

Karol III. sa premiérovi poďakoval za „úžasné odkazy a pohľadnice“, ktoré dostal po zverejnení svojej diagnózy a ktoré ho „dojali k slzám“. Sedemdesiatpäťročný panovník zdôraznil, že liečba mu neumožňuje zúčastniť sa na všetkých plánovaných stretnutiach, no snaží sa ich absolvovať čo najviac.

archívne video

Počas korunovácie britského panovníka Karola III. bude použitá koruna sv. Eduarda (Zdroj: Facebook/The Royal Family )

Karol III. sa v nedeľu zúčastnil na bohoslužbe vo svojej vidieckej rezidencii Sandringham House vo východnom Anglicku. Buckinghamský palác 5. februára oznámil, že Karolovi III. diagnostikovali rakovinu a ihneď sa začal podrobovať liečbe. Palác typ rakoviny nešpecifikoval, ale predpokladá sa, že nejde o rakovinu prostaty.

Časť jeho povinností následne prevzal jeho syn princ William, ktorého manželka nedávno podstúpila operáciu v oblasti brucha. V januári absolvoval kráľ v súkromnej nemocnici The London Clinic operáciu v súvislosti so zväčšenou prostatou.
 

Viac o téme: StretnutieRakovinaDiagnostikaRishi SunakKarol III.Veká Beritánia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu