Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Opitý lyžiar z Česka dostal na zjazdovke v Taliansku tisíc eurovú pokutu za TOTO

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

MILÁNO - Lyžiar z Českej republiky dostal v talianskom lyžiarskom areáli v Livigne pokutu 1000 eur, pretože sa pohyboval na zjazdovkách opitý. Polícia mu tiež odobrala skipass, napísal denník Corriere della Sera. Podľa policajtov muž nafúkal štyrikrát väčšie množstvo alkoholu, ako dovoľujú talianske zákony. Tie od roku 2022 rozšírili limity platné pre vodičov motorových vozidiel aj na lyžiarov a ďalších užívateľov športových areálov.

Podľa miestnych novín sa udalosť stala na konci minulého týždňa. Lyžiar z Českej republiky upútal pozornosť svojím správaním. Pri pohybe na zjazdovke totiž niekoľkokrát spadol a potom takmer omdlel. Kontrola následne zistila, že mal 2,02 promile alkoholu. Talianske zákony pritom dovoľujú maximálne 0,5 promile.

archívne video

Jarné prázdniny v lyžiarskom stredisku Vrátna Malá Fatra (Zdroj: TASR/Daniel Stehlík)

Od roku 2022 v Taliansku platí zákon, ktorý limity pre alkohol, platné pre vodičov motorových vozidiel, rozšíril na osoby využívajúce športové areály, vrátane lyžiarov. Kontroly sú náhodné. Rovnaký zákon zaviedol pre lyžiarov napríklad aj povinné poistenie proti úrazom.

Viac o téme: AlkoholČeskoLyžiarZjazdovkaPolícia Taliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu