Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slávna influencerka radila matkám, ako dať deti do laty: Za týranie tých vlastných skončila v base

Ruby Frankeová týrala svoje deti.
Ruby Frankeová týrala svoje deti. (Zdroj: SITA/Ron Chaffin/St. George News via AP)

WASHINGTON - Americký súd poslal za týranie potomkov do väzenia ženu, ktorej videá odporúčajúce prísnu výchovu detí získali veľkú sledovanosť. Matka šiestich potomkov si v utorok na súde v štáte Utah vypočula verdikt, na základe ktorého strávi vo väzení najmenej štyri a najviac 30 rokov. Počas emotívnej reči v súdnej sieni so svojim deťom v slzách ospravedlnila, napísala agentúra AP.

Štyridsaťdvaročná Ruby Frankeová prevádzkovala od polovice minulého desaťročia do predvlaňajška na videoportáli YouTube profil nazvaný v narážke na jej osemčlennú rodinu 8 passengers, kde spolu so svojou kolegyňou udeľovala rodičom výchovnej rady. Jej dnes už zrušený kanál mal v čase najväčšej slávy vyše dvoch miliónov odberateľov.

archívne video

Policajný zásah v Česku! Muž sa vyhrážal, že pôjde so samopalom na Úrad vlády (Zdroj: X/Policie ČR)

Prokurátor Eric Clarke povedal, že dve z jej detí staré deväť a 11 rokov žili v tom čase v "podmienkach podobných koncentračnému táboru". Matka im podľa neho pravidelne odopierala vodu, jedlo a neumožňovala im spať v posteliach. Deti boli podľa policajných záznamov tiež zväzované a bité.

Frankeová rovnako ako jej o 12 rokov staršia spolupáchateľka Jodi Hildebrandtová odišla od súdu so štyrmi trestami, okrem iného za zneužívanie detí a ich vystavovanie hladu. Na základe verdiktu môže vo väzení sedieť až 30 rokov, už po štyroch rokoch však môže požiadať o podmienečné prepustenie. Podľa médií sú to najvyššie tresty, ktoré štát Utah za uvedené činy pozná.

"Bola som taká dezorientovaná, že som svetlo považovala za tmu a zlo za dobro," povedala Frankeová na súde s tým, že ju zmanipulovala Hidebrandtová, ktorá bola pôvodne psychologickou poradkyňou jedného z jej detí. Frankeová tiež poďakovala lekárom a sociálnym pracovníkom, že boli "anjelmi", ktorí pred ňou zachránili jej deti.

Obe ženy sa môžu proti rozsudku odvolať, Frankeová však už povedala, že o nižší trest žiadať nebude. Jej manžel, s ktorým sa rozišla v roku 2022, požiadal súd o najvyšší možný trest a chce sa s ňou dať rozviesť.

Viac o téme: Súd Týranie detíRuby Frankeová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu