Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sociálna sieť X dnes zablokovala účet vdove po Navaľnom: Následne jej ho vrátili

Julija navaľná obvinila zo smrti manžela Putina. Zobraziť galériu (2)
Julija navaľná obvinila zo smrti manžela Putina. (Zdroj: X)

MOSKVA - Sociálna sieť X zablokovala účet manželke zosnulého predstvaiteľa ruskej opozície Alexeja Navaľného Julija Navaľného. Na stránke Navaľnej sa zobrazuje upozornenie, že spoločnosť X pozastavuje účty, ktoré porušujú jej pravidlá.

aktualizované 18:00 Sociálna sieť X tvrdí, že účet Julije Navaľnej bol v utorok na istý čas zablokovaný z dôvodu technickej chyby. Informoval o tom britský denník The Guardian. Účet na sieti X v mene Navaľnej bol vytvorený v pondelok a v utorok bol zablokovaný po tom, čo ho "obranný mechanizmus platformy proti manipulácii a spamu" omylom označil za porušenie jej pravidiel. "Účet @yulia_navalnaya sme obnovili hneď, ako sme sa o (tejto) chybe dozvedeli," uviedla sieť X. Stránka účtu @yulia_navalnaya bola opäť prístupná približne 50 minút po tom, ako bola bez vysvetlenia pozastavená, doplnil Guardian. 

aktualizované 15:00 Sociálna sieť X dnes niekoľko desiatok minút blokovala účet vdovy po zosnulom Alexejovi Navaľnom. Na stránke Julije Navaľnej sa po ten čas objavilo upozornenie, že spoločnosť X pozastavuje účty porušujúce jej pravidlá.

archívne video

Bilčík na pôde EP o zasahovaní Ruska do volebných procesov v EÚ (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Krátko pred zablokovaním svojho účtu vyzývala Navaľná na tejto platforme ruské úrady na vydanie tela svojho manžela. V pondelok na viacerých sociálnych sieťach zverejnila video, v ktorom obvinila ruského prezidenta Vladimira Putina z vraždy svojho manžela.

Navaľnej účet bol vytvorený v pondelok

Navaľnej účet na sieti X bol vytvorený v pondelok, keď ohlásila, že bude pokračovať v diele svojho manžela Alexeja, ktorý zomrel 16. februára vo väzenskom tábore na krajnom severe Ruska. Priaznivcov svojho manžela Navaľná požiadala, aby aj oni pokračovali v aktivizme, ktorému sa v posledných rokoch venoval jej zosnulý manžel. Počet ľudí, ktorý začal sledovať Navaľnej účet na sieti X sledovať, medzičasom stúpol na asi 100.000.

Navaľnej manžel Alexej zomrel v piatok 16. februára vo väzenskom tábore v obci Charp v Jamalskoneneckom autonómnom okruhu. Telo zosnulého politika jeho rodine doteraz nevydali. Navaľného matka Ľudmila, ktorá je od uplynulého víkendu v meste Salechard, kam údajne z väznice do márnice previezli telo jej syna, aj preto v utorok vo videopríhovore opäť apelovala na úrady, aby jej vydali synove pozostatky. Svoju žiadosť Ľudmila Navaľná adresovala priamo Putinovi.Navaľného hovorkyňa Kira Jarmyšová v pondelok informovala, že podľa vyjadrenia vyšetrovateľov okolností smrti bude Navaľného telo ešte 14 dní podrobované akémusi "chemickému skúmaniu".  

Viac o téme: SmrťBlokVladimir PutinAlexej NavaľnýSociálna sieť X
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu