Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Trump ostro kritizuje rozhodnutie súdu, ktorý mu udelil pokutu

Donald Trump
Donald Trump (Zdroj: TASR/AP Photo/Charles Krupa)

NEW YORK - Donald Trump v piatok ostro skritizoval "falošné" rozhodnutie newyorského sudcu, ktorý mu udelil pokutu 355 miliónov dolárov a zakázal mu podnikateľskú činnosť v štáte New York po tom, čo ho uznali zodpovedného za podvod s nehnuteľnosťami. Informuje o tom agentúra AFP.

"Toto rozhodnutie je úplný a absolútny PODVOD," Trump napísal na svojej platforme Truth Social, pričom sudcu označil za "nečestného" a prokurátora za "úplne skorumpovaného". Rozhodnutie vydal sudca Arthur Engoron. Trump a jeho dvaja najstarší synovia Donald Trump mladší a Eric Trump čelili obvineniam z nadhodnocovania cien nehnuteľností s cieľom získať výhodu. Občiansku žalobu voči nim vzniesla na jeseň 2022 generálna prokurátorka štátu New York Letitia Jamesová.

archívne video

Donald Trump skomolil Šefčovičovo meno: Viceprezident Mara Šefkonvoč!

Trumpovci vinu odmietajú. Exprezidentovi právnici ešte pred vynesením verdiktu uviedli, že sa voči nemu odvolajú. Sudca rozhodol o pokute za to, čo označil za dlhoročné zámerné podvádzanie bánk a iných spoločností finančnými výkazmi, ktoré nadhodnocovali majetok exprezidenta. Ustúpil však od svojho predošlého rozhodnutie, ktoré by znamenalo zrušenie Trumpových firiem.

Viac o téme: PodvodVerdiktSúd USADonald Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu