Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Husté sneženie v strednej časti Číny komplikuje dopravu: Tisíce motoristov uviazli na diaľniciach

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

PEKING - Tisíce motoristov uviazli v noci na utorok na diaľniciach v strednej časti Číny pre husté sneženie. Počasie skomplikovalo dopravu pred oslavami lunárneho nového roka. TASR správu prevzala z agentúry AP.

Približne 4000 vozidiel uviazlo na cestách v provincii Chu-pej pre nepriaznivé poveternostné podmienky, povedal pre štátnu televíziu CCTV miestny predstaviteľ. Husté sneženie je pre strednú časť Číny nezvyčajné a podľa meteorologických predpovedí bude pokračovať aj v stredu. Milióny ľudí v tomto čase cestujú domov na oslavy lunárneho nového roka, ktoré pripadajú na sobotu.

Husté sneženie v strednej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Chinatopix via AP)

Rodiny sa podľa tradície schádzajú na spoločnú večeru. Letisko vo Wu-chane, hlavnom meste provincie Chu-pej, muselo pre nepriaznivé podmienky v mrazivom počasí niekoľkokrát dočasne uzavrieť vzletové a pristávacie dráhy. Niektoré lety boli zrušené. Komplikáciám sa nevyhla ani vlaková doprava. Jedna osoba v pondelok zahynula a ďalších 13 utrpelo zranenia v provincii Chu-nan v strednej časti Číny po tom, ako sa po hustom snežení zrútila strecha jednej z tamojších tržníc.

Viac o téme: SneženieČínaDoprava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu