Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Po páde z londýnskeho múzea Tate Modern zomrel muž

Pohľad na vyhliadkovú galériu v galérii umenia Tate Modern v južnom Londýne
Pohľad na vyhliadkovú galériu v galérii umenia Tate Modern v južnom Londýne (Zdroj: SITA/Yui Mok)

LONDÝN - Po páde z britského národného múzea moderného umenia Tate Modern v Londýne v piatok zomrel muž. jeho smrť je "nečakaná, ale nie je pokladaná za podozrivú", informovala britská polícia. Informuje agentúra AFP.

Prípad sa stal dopoludnia, nie je ale jasné, odkiaľ presne spadol muž. Pre piatimi rokmi sa stal podobný prípad, keď britský tínedžer zhodil šesťročného chlapca z vyhliadkovej plošiny na desiatom poschodí múzea.

archívne video

V jednom z bratislavských bytov našli telo ženy bez známok života (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Na miesto prišla londýnska letecká záchranná služba a londýnske sanitky. Napriek snahám zdravotníkov muž, žiaľ, na mieste zomrel," oznámila londýnska Metropolitná polícia. Začala vyšetrovanie s cieľom zistiť totožnosť muža a informovať jeho najbližšiu rodinu.

Tate Modern je jedno z najväčších múzeí

Tate Modern je jedno z najväčších múzeí súčasného umenia na svete. Patrí medzi najobľúbenejšie turistické atrakcie Londýna. Vzniklo v roku 2000 v budove bývalej elektrárne na brehu Temže. Vlani ju do septembra navštívilo približne 3,6 milióna ľudí.

Vyhliadkovú plošinu otvorili na desiatom poschodí v roku 2016, ale ukázala sa ako sporný projekt. V roku 2020 odsúdili Jontyho Braveryho za pokus o vraždu, pretože v predchádzajúci rok v auguste zhodil z vyhliadky šesťročného Francúza, ktorý bol v Británii s rodinou na prázdninách. Chlapec dopadol na strechu na piatom poschodí, zlomil si chrbticu a končatiny a poranil si hlavu.

Bravery mal v tom čase 17 rokov a ako príčinu uviedol nesprávne liečenie svojich duševných problémov. Vlani vlastníci luxusných bytov v susedstve múzea vyhrali právny spor, pretože im prekážalo, že návštevníci galérie vidia do ich bytov.

Viac o téme: MúzeumPádObeťPolícia MužTate Modern
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu