Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Nairobi vybuchol plyn, hasiči hasia obrovský požiar: Vyžiadal si dve obete a vyše 200 zranených

Hasiči hasia požiar spôsobený výbuchom v priemyselnej budove v Nairobi v Keni v piatok 2. februára 2024. Zobraziť galériu (2)
Hasiči hasia požiar spôsobený výbuchom v priemyselnej budove v Nairobi v Keni v piatok 2. februára 2024. (Zdroj: SITA/AP Photo)

NAIROBI - Pri výbuchu plynu a rozsiahlom požiari v Nairobi zomreli v noci na dnes dvaja ľudia, zranených je vyše 200. S odvolaním sa na vyhlásenie kenskej vlády to píše agentúra AFP. Miestny Červený kríž predtým informoval o skoro troch stovkách zranených. Výbuch podľa úradov nastal v sídle firmy, ktorá sa zaoberala plnením tlakových fliaš plynom.

Kenský Červený kríž na sieti X uviedol, že kvôli výbuchu a požiaru muselo byť prevezených 271 ľudí do rôznych zdravotníckych zariadení v Nairobi. Ďalších 27 ľudí bolo možné ošetriť na mieste. Kenská vláda neskôr uviedla, že zomreli dvaja ľudia a 222 ľudí, ktorí sa zranili pri požiari, bolo prevezených do nemocnice.

archívne video

Hasiči zasahujú pri požiari v jednej z reštaurácií v centre Liberca (Zdroj: X/HZS Libereckého kraje)

Podľa miestnych úradov výbuch nastal v areáli firmy, ktorá sa zaoberá plnením tlakových fliaš plynom. "Nákladný voz s neznámou registračnou značkou, ktorý bol naplnený plynom, vybuchol, kvôli čomu vznikla veľká ohnivá guľa," uviedol vládny hovorca Isaac Mwaura. Požiar tak zasiahol aj okolité budovy, kde sa nachádzali obchody a hlavne byty.

Hasiči hasia požiar spôsobený výbuchom v priemyselnej budove v Nairobi v Keni v piatok 2. februára 2024.
Zobraziť galériu (2)
Hasiči hasia požiar spôsobený výbuchom v priemyselnej budove v Nairobi v Keni v piatok 2. februára 2024.  (Zdroj: SITA/AP Photo)

Podľa reportéra agentúry AFP na mieste dnes skoro ráno stále zasahovali početné jednotky hasičov. Úrady sa obávajú, že by sa bilancia obetí mohla zvýšiť.

Viac o téme: PožiarTragédiaHasičiObeteZraneníVýbuch plynuKeňaNairobi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu