Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Dráma v Turecku! Ozbrojený útočník zajal rukojemníkov v továrni Procter & Gamble

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ISTANBUL - Ozbrojený útočník vo štvrtok vtrhol do továrne pri tureckom Istanbule a ako rukojemníkov tam zajal neznámy počet ľudí. Informovali o tom turecké médiá, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AFP.

aktualizované 21:00 Ozbrojený útočník vo štvrtok v továrni pri Istanbule zajal niekoľko rukojemníkov na protest proti vojne v palestínskom Pásme Gazy, potvrdil hovorca polície. Informuje agentúra AFP. Podľa agentúry AP sú útočníci dvaja.

Továreň vlastní americká spoločnosť Procter & Gamble. Podľa odborov útočník zadržiava sedem ľudí, zvyšok zamestnancov továrne bol prepustený. Policajný hovorca nevedel potvrdiť tento údaj agentúry AFP. Podľa záberov z miesta činu polícia vytvorila kordón okolo rozsiahlej továrne, ktorá vyrába predovšetkým kozmetiku.

"Dnes už skôr sme evakuovali náš podnik v meste Gebze a spolupracujeme s miestnymi úradmi na vyriešení mimoriadnej bezpečnostnej situácie," napísala spoločnosť Procter & Gamble vo vyhlásení. Informácie o motíve útočníka nepozná. "Bezpečnosť ľudí z P&G a našich partnerov je našou najvyššou prioritou," dodala spoločnosť so sídlom v meste Cincinnati v americkom štáte Ohio

aktualizované 17:34 Na sociálnych sieťach koluje fotografia muža s palestínskou šatkou cez časť tváre a so zbraňou v ruke. Na bruchu má dva balíčky s drôtmi, čo by mohla byť podľa agentúry Reuters bomba. Ukazuje na stenu, na ktorej je nakreslená palestínska a tiež turecká vlajka.Stojí vedľa kresby palestínskej vlajky a za ním na múre je červenou farbou napísané "Dvere do Gazy budú otvorené". Na sieťach sa objavili aj videá policajného auta, ktoré blokuje prístup k fabrike amerického výrobcu čistiacich prostriedkov.

aktualizované 17:06 Zástanca Hamasu vyzbrojený pištoľou a samovražednou bombou zajal 7 zamestnancov Procter & Gamble ako rukojemníkov v Gebze, východne od Istanbulu v Turecku.

Továreň vlastní americká spoločnosť Procter & Gamble a útočník konal zrejme na protest proti americkej podpore izraelskej vojenskej operácie v palestínskom Pásme Gazy, uviedla súkromná tlačová agentúra DHA.

archívne video

Toto povedal terorista Hamasu po útoku na izraelské sily, oblečený ako civilista. (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Tureckí predstavitelia a polícia zatiaľ nevydali žiadne stanovisko. Nie je preto jasné, koľko ľudí je zadržiavaných. Podnik sa nachádza na východnom okraji Istanbulu. Podľa záberov z miesta činu polícia vytvorila kordón okolo rozsiahlej továrne, ktorá vyrába predovšetkým kozmetiku. Na miesto boli vyslané sily pre špeciálne operácie a zdravotnícky personál, informovala DHA.

Viac o téme: TováreňRukojemníciútočníkIstanbulProcter & Gamble
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu