Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Polícia v Británii pátra po osobe, ktorá na rodinu zaútočila použitím žieraviny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská polícia pátra po podozrivej osobe, ktorá v noci na štvrtok napadla ženu a jej dve dcéry so žieravou látkou na rušnej ulici v metropole Londýn. Informuje správa agentúry AFP.

Tridsaťjedenročná žena a dve deti vo veku tri a osem rokov, ako aj troch ďalších ľudí, ktorý im prišli na pomoc, hospitalizovali v nemocnici. Podľa londýnskej polície utrpela ľahké zranenia aj traja príslušníci policajného zboru, ktorí pri incidente v štvrti Clampham zasahovali.

archívne video

Policajtom sa podarilo rozložiť drogový gang. (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Policajný komisár Gabriel Cameron uviedol, že útok žieravinou spôsobil žene a mladšiemu dieťaťu zranenia, ktoré im mohli "zmeniť život". Podľa neho však nejaký čas potrvá, kým bude určená ich závažnosť.

Vyjadril tiež uznanie štyrom osobám z radov verejnosti, ktoré "odvážne prišli na pomoc rodine" v "desivej situácii". Tri ženy museli s ľahkými popáleninami odviezť do nemocnice. Štvrtý muž, ktorý utrpel ľahké zranenia, odmietol lekárske ošetrenie. Cameron zároveň spresnil, že útočník a žena sa zrejme poznali. Podľa neho sa teda zdá, že išlo o cielené napadnutie.

Zaznamenali za posledné roky pokles počtu útokov

V Británii zaznamenali za posledné roky pokles počtu útokov s použitím žieraviny vrátane kyseliny. Vrchol bol dosiahnutý v roku 2017, keď úrady evidovali 941 takýchto prípadov. Pokles bol čiastočne pripísaný prísnejšej kontrole nad dostupnosťou kyseliny a iných žieravých látok, ktorá bola prijatá v rámci zákona o útočných zbraniach z roku 2019. Podľa charitatívnej organizácie Acid Survivors Trust International (ASTI) sa počet prípadov znovu zvýšil v roku 2022, a to o 69 percent v porovnaní s predošlým rokom.

Viac o téme: PátranieŽieravinaútok Polícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu