Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dráma na škole v Česku: Učiteľ vraj počas hodiny mieril na študentov zbraňou!

(Zdroj: Getty Images)

ROUDNICE NAD LABEM – Študentov si učiteľ postavil do radu, mieril na nich pištoľou, dokonca predstieral streľbu. Šokujúci prípad sa mal stať minulý týždeň na hodine telesnej výchovy na strednej odbornej škole Neklanova v Roudnici nad Labem. Prípadom už sa zaoberá polícia.

Incidentu mal predchádzať konflikt medzi učiteľom a jedným zo študentov. "Postavil ich do radu, mieril na nich zbraňou, dokonca sa pokúsil strieľať do vzduchu," povedal pre Litoměřický denník jeden zo zamestnancov školy.

Riaditeľka školy Helena Všetečková uviedla, že škola s učiteľom okamžite rozviazala pracovný pomer. Zároveň škola zavádza bezpečnostné opatrenia, ktoré spočívajú v kontrole školských tašiek prichádzajúcich študentov. Polícia vykonáva úkony trestného konania a zabezpečuje dôkazy, informovala hovorkyňa polície Pavla Kofrová.

archívne video

Muž v električke vytiahol na deti revolver (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Pedagóg údajne použil štartovaciu pištoľ na hodine telesnej výchovy v stredu popoludní. Študenti, ktorí boli svedkami celej udalosti, to oznámili svojej triednej učiteľke vo štvrtok ráno. "Začalo sa vyšetrovanie a okamžite potom bol učiteľ poslaný domov zo školy," uviedla riaditeľka a podotkla, že kvôli vyšetrovaniu incidentu zo strany polície nemôže poskytovať ďalšie informácie.

Študenti plánovali štrajk

Polícia o ďalšom postupe rozhodne, až keď zabezpečí všetky dôkazy, povedala Kofrová. "V tejto chvíli vám zatiaľ nemôžeme oznámiť žiadne bližšie informácie. Viac informácií zverejníme, akonáhle to bude možné," poznamenala Kofrová.

"Vec rodičom asociovala nedávnu streľbu na pražskej filozofickej fakulte. Strach sa stupňoval cez víkend, keď sa s vecou niektorí žiaci ešte len zverili rodičom a cez sociálne siete sa začali dohovárať na štrajku," uviedol Litoměřický denník. Štrajk sa však podľa zistení serveru neuskutočnil.

Viac o téme: PištoľŠkolaUčiteľRoudnice nad Labem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu