Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nevinná hádka takmer skončila tragédiou! Z baru plného ľudí šľahali plamene: Neuveriteľné, prečo ho chlap podpálil

Požiar v Liberci
Požiar v Liberci (Zdroj: X/Policie ČR)

LIBEREC – Všetky záchranné zložky museli pred polnocou zasahovať v centre Liberca. Podľa svedkov sa tam neznámy muž pohádal v bare s obsluhou a krátko na to priniesol zapálený kanister, ktorý hodil dovnútra. Požiar zranil 15 ľudí, z toho 7 vážne.

O mimoriadnej udalosti bezprostredne po nehode informovali hasiči. "Zasahujeme so zdravotníckou záchrannou službou a políciou v centre Liberca pod vlakovou stanicou, kde bola nahlásená udalosť, pri ktorej došlo k požiaru v jednej z krčiem. Hasiči požiar dvoma prúdmi veľmi rýchlo lokalizovali, " poznamenali na sociálnej sieti X.

Hasiči zasahujú pri požiari v jednej z reštaurácií v centre Liberca (Zdroj: X/HZS Libereckého kraje)

Evakuovaných bolo 30 ľudí, do nemocníc záchranári rozviezli 15 zranených. "Sedem malo vážne poranenia a sedem ľahké," uviedol hovorca záchrannej služby Michael Georgiev. "Do baru prišiel chlap, pohádal sa s barmanom a povedal: "Všetci tu zomriete“. Potom odišiel, ale o chvíľu sa vrátil, priniesol zapálený kanister a hodil ho dovnútra. Videla som, ako sú všetci popálení," povedala svedkyňa pre idnes.cz.

Polícia na sieti X informovala o 15 zranených, okolnosti celej udalosti sú predmetom vyšetrovania, uviedla hovorkyňa bez bližších podrobností. Okolnosti podpaľačského útoku vyšetrujú kriminalisti. Polícia zatiaľ nechce zverejniť, či podozrivého už zadržali.

Hospitalizovaní v Liberci nie sú v ohrození života

V Krajskej nemocnici v Liberci je 11 z 15 zranených z nočného požiaru. Niektorí boli popálení, ďalší sa nadýchali škodlivín. U jedného bola potrebná resuscitácia, aktuálne v ohrození života nie je nikto. "Zo zranených osôb sme 11 previezli do Liberca, dvoch na popáleninové centrum na pražské Vinohrady a po jednom do nemocníc v Mladej Boleslavi a Hradci Králové," povedal dnes Georgiev.

Nemocnica v Liberci kvôli prijatiu väčšieho počtu pacientov aktivovala takzvaný traumatologický plán. "Uvoľnili sme oba urgentné príjmy a aktivovali personál," povedal hovorca nemocnice. Z 11 prijatých pacientov, ktorí mali popáleniny či sa nadýchali škodlivín, bol stav štyroch vážny. U jedného bola potrebná resuscitácia. Podľa informácií z noci nie je nikto v akútnom ohrození života.

Hovorkyňa nemocnice v Prahe na Vinohradoch Tereza Romanová potvrdila, že majú dvoch hospitalizovaných po tomto požiari. "Nemáme súhlas so zverejňovaním ďalších informácií," dodala.

Viac o téme: BarPožiarLiberec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu