Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Masívny požiar bytovky: Na mieste zasahujú hasiči, zranili sa dve osoby

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: FB HaZZ)

ROŽŇAVA - Na Mierovej ulici v Rožňave došlo v pondelok k požiaru bytu v štvorpodlažnej bytovke. Hasičom sa požiar podarilo dostať pod kontrolu, pri udalosti sa zranili dve osoby, ktoré sa nadýchali splodín horenia. Potvrdil to riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Rožňave Martin Kaprál.

Trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia začala polícia v súvislosti s pondelkovým požiarom v obytnom dome na Mierovej ulici v Rožňave, pri ktorom zasahovali aj záchranári. Predbežnú škodu vyčíslili na 100-tisíc eur. Uviedla to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

archívne video

Požiar v prešovskej spaľovni odpadu (Zdroj: Facebook/Martin Ďurišin)

"Príslušníci Policajného zboru okolie horiaceho objektu zabezpečili a na mieste obmedzili vstup neoprávneným osobám do jeho blízkosti. Z priestorov obytného domu boli evakuované všetky osoby, ktoré sa tam v čase vypuknutia požiaru nachádzali," uviedla s tým, že osoby, ktoré sa nadýchali splodín horenia, boli ošetrené posádkami rýchlej zdravotnej pomoci.

Podľa riaditeľa Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Rožňave Martina Kaprála išlo o požiar bytu na druhom podlaží štvorpodlažnej bytovky. Zranili sa pri ňom dve osoby, ktoré sa nadýchali splodín horenia. Prevezené boli do rožňavskej nemocnice.

Zisťovateľ príčin vzniku požiarov HaZZ podľa Ivanovej určil ako pravdepodobnú príčinu vzniku požiaru neodbornú manipuláciu s otvoreným ohňom. "To, prečo k tomuto požiaru vlastne došlo a čo bolo presnou príčinou jeho vzniku, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," povedala. Podľa Kaprála majiteľka bytu pravdepodobne nechala bez dozoru neuhasenú sviečku, od ktorej sa zrejme zapálil horľavý materiál.

Viac o téme: PožiarHasičiRožňava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu