Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri viac ako 700 požiaroch v Trnavskom kraji vznikla vlani škoda 10,5 milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB HaZZ)

TRNAVA - Celkovo 769 požiarov vzniklo v minulom roku na území Trnavského kraja. Požiare zapríčinili priamu materiálnu škodu vo výške takmer 10,5 milióna eur. Pri požiaroch zomreli štyria ľudia, 27 osôb utrpelo zranenia rôzneho charakteru, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová.

Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 50 miliónov eur. V porovnaní s predchádzajúcim rokom poklesol počet požiarov o 340 prípadov. Výška škôd však vzrástla takmer o 6,6 milióna eur, upozornila Košťálová. Nepretržitú zmenovú službu na území Trnavského kraja zabezpečovalo celkovo 360 príslušníkov a osem zamestnancov vo verejnom záujme.  

archívne video

V hoteli, v ktorom bol ubytovaný známy Slovák, vypukol požiar (Zdroj: Instagram D.K.)

Najväčšia požiarovosť bola zaznamenaná v mesiaci júl, kedy vzniklo 121 požiarov. Najmenej požiarov, 44, bolo v mesiaci september. Najčastejšou príčinou vzniku požiarov sa v roku 2023 stala nedbalosť a neopatrnosť dospelých osôb, ktorá spôsobila až 382 udalostí s výškou škody 6,6 milióna eur. Druhý najvyšší počet požiarov tvorili prevádzkovo-technické poruchy, treťou najčastejšou príčinou vzniku požiaru bol úmysel. 

Najvýraznejší požiar, ktorý výškou svojej škody výrazne ovplyvnil minuloročnú požiarovosť, vznikol v budove vo Vrbovom v okrese Hlohovec. Zváranie a rezanie, vrátanie spätného šľahnutia, spôsobilo požiar so škodou vyčíslenou na 6 miliónov eur. Pri udalosti neprišlo k zraneniu ani usmrteniu. Druhý najväčší požiar s najväčšou spôsobenou škodou vznikol v obci Biely Kostol v okrese Trnava, kde z nezistených príčin prišlo k výbuchu jedného z bytov obytného domu. Vzniknutá materiálna škoda bola vyčíslená na pol milióna eur. 

Viac o téme: ŠkodaPožiarHasičiTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu