Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ničivá víchrica Isha spôsobila v Írsku výpadky elektriny, narušila leteckú dopravu

Následky vírchrice Isha v Írsku
Následky vírchrice Isha v Írsku (Zdroj: SITA/Rebecca Black/PA via AP)

LONDÝN – Tisíce domácností zostali v nedeľu v Írsku bez elektriny v dôsledku víchrice Isha. Meteorológovia varovali pred "ničivým" vetrom. Očakávali sa tiež problémy v doprave, letisko v Dubline zrušilo desiatky letov. Informácie sme prevzali od agentúry DPA.

Úrady obyvateľov vyzvali, aby dbali na varovania a nepodnikali nepotrebné cesty. Od nedeľňajšieho večera platil najvyšší stupeň výstrahy pred vetrom pre grófstva Donegal, Galway a Mayo na severozápade Írska.

Britský meteorologický úrad medzitým oznámil, že západné časti Spojeného kráľovstva by mohlo počas víchrice zasiahnuť tornádo. Večer miestneho času bolo v Írsku bez elektrickej energie viac ako 170.000 domov, fariem a podnikov. V priebehu noci by podľa očakávaní mohlo dôjsť k ďalším výpadkom prúdu. V Severnom Írsku hlásili osobu zranenú uvoľneným lešením v Belfaste, oznámila polícia, ktorá dostala aj početné oznámenia o spadnutých stromoch.

Galéria: Následky ničivei víchrice Isha v Írsku

Letisko v Dubline uviedlo, že víchrica "významne" ovplyvní jeho prevádzku. Zrušili na ňom najmenej 114 odletov a príletov a 36 ďalších presmerovali na iné letiská. Letisko Schiphol v holandskom Amsterdame oznámilo, že na pondelok zrušilo 130 letov. Označilo to za preventívne opatrenie pred tým, ako víchrica Isha prinesie silný vietor do Holandska, informovala agentúra Reuters.

Viac o téme: VíchricaÍrskoIsha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu