Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Smutné správy z egyptskej Hurgady: Dvaja poľskí dovolenkári sú mŕtvi, kapitán ich lode skolaboval

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

KÁHIRA – Malo to byť obrovské dobrodružstvo a vysnívaná dovolenka, no zmenila sa na hrôzu. Dvaja muži zo skupiny Poliakov, ktorí sa potápali v obľúbenom letovisku Hurgada sú mŕtvi.

Incident sa odohral minulú nedeľu. Podľa portálu hurgada24.pl sa k prístrojovému potápaniu odhodlalo asi 12 ľudí, skúsených potápačov z poľského športového klubu. Na miesto sa vybrali v nedeľu ráno. Dvaja zo skupiny, 50-roční Poliaci, zostúpili do hĺbky asi 70 metrov, no nik ich nesprevádzal, informuje hurghada24.pl.

Po istej chvíli prestali reagovať na ťahanie lana, a tak sa ostatní rozhodli k okamžitej akcii. Dvoch mužov vytiahli na povrch, no už im nedokázali pomôcť. Jeden z organizátorov potápania, egyptský kapitán lode utrpel infarkt a musel byť prevezený do nemocnice. Okolnosti prípadu sú stále predmetom vyšetrovania.  

Ľudský organizmus nie je evolučne prispôsobený na dlhší pobyt vo vodnom prostredí. Potápači preto používajú výstroj a špecializované postupy umožňujúce bezpečný pobyt pod hladinou vody. So stúpajúcou hĺbkou však vzrastá aj tlak vody pôsobiaci na potápača. Hoci vysoký tlak nepredstavuje nebezpečenstvo, riziko vzniká pri ponáraní alebo vynáraní zo zmien tlaku v telesných dutinách. Najčastejšie sa odborníci stretávajú s dekompresným ochorením alebo mozgovo-cievnou plynovou embóliou.

Viac o téme: TuristiPotápaniePoľskoEgypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu