Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poľsko oplakáva obete TRAGÉDIE! Traja tínedžeri zahynuli pri hrôzostrašnej nehode: Audi sa rútilo mestom 140-tkou

Veľká dopravná nehoda v Poľsku. Kusy vozidiel lietali na všetky strany, neprežili traja ľudia
Veľká dopravná nehoda v Poľsku. Kusy vozidiel lietali na všetky strany, neprežili traja ľudia (Zdroj: X/Remiza.pl/bandyci drogowi)

KATOVICE – V Poľsku došlo koncom minulého týždňa k veľmi vážnej dopravnej nehode. K zrážke došlo na jednej z križovatiek v Sliezskom kraji, kde sa zrazilo športové Audi s Peugeotom. Z piatich osôb vo vozidle zomreli na mieste traja. Dvaja tínedžeri boli prevezení do nemocnice, pričom Karolína (17) je vo veľmi vážnom stave.

archívne video

Dopravná nehoda na zjazde D3 medzi Žilinou a Strážovom (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

K tragickej dopravnej nehode došlo v poľskom meste Wodzisław Śląski v sobotu 13. januára vo večerných hodinách. Podľa predbežných informácii portálu Fakt.pl., nedal vodič dodávky (24) prednosť na križovatke z ulice Młodzieżowa na Paderewskiego osobnému autu Audi, ktoré sa rútilo po hlavnej ceste neuveriteľnou rýchlosťou. K zrážke došlo, keď ručička na tachometri Audi ukazovala 140 km/h. Náraz bol tak silný, že kusy plechu aj samotné koleso skončili viac ako sto metrov od nehody.

Veľký náraz

Pri tejto rýchlosti nebol šofér vozidla Audi schopný reagovať a vyhnúť sa zrážke s Peugeotom. Na zázname z priemyselných kamier je vidieť, ako Audi preletí križovatkou a cestou doslova zrámuje odbáčajúce auto. Podľa očitých svedkov sa športiak následne viackrát prevrátil na strechu. Následky nehody sú viac ako katastrofálne. Traja ľudia podľahli na mieste (†19 a dvaja †18) a dvoch tínedžerov previezli do nemocnice. Daniel (19) podstúpil náročnú operáciu a už je stabilizovaný, no Karolína (17) stále bojuje o život. 

Na tomto úseku bola maximálna povolená rýchlosť do 50 km/h. Vodič Audi ju prekročil takmer o celých 100 km/h. Bol ním Jakub P., ktorý neprežil. Rovnako skončili aj jeho dvaja spolujazdci Denis P. a Robert B. Spomínaná Karolína a Daniel boli prevezení do Hornosliezskeho detského zdravotného strediska v Katoviciach, kde ležia dodnes. 

Dvaja preživší

Daniel mal utrpieť zo všetkých účastníkov nehody najmenšie zranenia. Podľa informácii sa mu dokonca podarilo vyliezť z vozidla. Po prevoze do nemocnice podstúpil operáciu. Mal zlomenú chrbticu. Podľa chirurgov je ale z najhoršieho von, pretože k poškodeniu miechy nedošlo. Mladík je už stabilizovaný, pri vedomí a dokáže rozprávať s okolitým svetom. 

Stav Karolíny (17),  je naďalej veľmi vážny. Pacientka podľa lekárov nie je schopná sama dýchať. Napojili ju preto na prístroje a uviedli do umelého spánku. "Keď nám ju v sobotu večer (13. január) priviezli, hneď musela podstúpiť niekoľkohodinovú operáciu.  Mala poškodených viacero dôležitých orgánov," povedal Wojciech Gumułka, hovorca Hornosliezskeho detského zdravotného strediska v Katoviciach.

Vyšetrovanie

V pondelok 14. januára bol vodič vozidla Peugeot (24) obvinený zo zavinenia dopravnej nehody neúmyselným porušením pravidiel cestnej premávky. Vyšetrovanie stále prebieha, aby sa objasnili presné okolnosti nešťastia. Polícii boli poskytnuté záznamy z dvoch priemyselných kamier. Podiel na dopravnej nehode bude mať určite aj vodič Audi, ktorí svojou neprimeranou jazdou ohrozil seba aj všetkých spolujazdcov.
 

Viac o téme: úmrtieKrižovatkaČelná zrážkaDopravná nehodaPoľskoKatoviceHorné SliezskoWodzisław ŚląskiKrmi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu