Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

USA po misii v Somálsku hlásia dvoch nezvestných príslušníkov US Navy SEALs

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Farah Abdi Warsameh)

WASHINGTON - Dvaja príslušníci US Navy SEALs sú nezvestní od minulotýždňovej misie pri pobreží Somálska. Informuje o tom správa z agentúry AP, ktorá sa odvoláva na trojicu predstaviteľov americkej vlády.

Príslušníci špeciálnych jednotiek amerického vojenského námorníctva sa minulý štvrtok usilovali preniknúť na palubu lode v Adenskom zálive. Jedného počas šplhania strhli vlny a na základe pravidiel SEALs musí za svojím kolegom skočiť iný príslušník. Obaja sú teraz nezvestní. Pátracia a záchranná misia pokračuje, pričom voda v tejto oblasti je teplá, čo zlepšuje ich šance na prežitie.

archívne video

Novinári v zajatí

Obaja SEALs boli súčasťou piatej flotily amerického vojenského námorníctva, ktorá pôsobí v oblasti Perszkého zálivu, Červeného mora a Indického oceánu. V oblasti Adenského zálivu prehľadávali plavidlá a hľadali nezákonný tovar ako zbrane či drogy. Centrálne velenie americkej armády uviedlo, že z bezpečnostných dôvodov žiadne ďalšie informácie nezverejní až do ukončenia záchrannej operácie.

Štvrtková misia nemá prepojenie na operáciu Ochranca prosperity (Operation Prosperity Guardian), ktorá má zaistiť bezpečnosť v Červenom mori pre útoky jemenských húsíov na obchodné lode.

Viac o téme: NezvestníMisiaUSASomálskoUS Navy SEALs
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu