Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri požiari nemocnice v Azerbajdžane zomreli štyria novorodenci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BAKU - Pri požiari v noci na utorok v pôrodnici v Azerbajdžane zomreli štyria novorodenci, informovali predstavitelia úradov. Autoritársky líder kaukazskej krajiny Ilham Alijev sa zaviazal, že bude osobne dohliadať na vyšetrovanie príčin požiaru. Informovala o tom správa z tlačovej agentúry AFP.

Záchranári v noci vynášali novorodencov v inkubátoroch z pôrodnice a umiestňovali ich do sanitiek. "V Republikovom perinatálnom centre v Baku zahynuli štyri novonarodené bábätká a traja ľudia sa priotrávili dymom," napísalo vo vyhlásení ministerstvo pre núdzové situácie.

archívne video

Požiar v spaľovni odpadov na Jilemnického ulici v Prešove (Zdroj: TASR/František Iván)

Bábätká zomreli len niekoľko hodín po narodení. Trojica priotrávených osôb bola hospitalizovaná a je v stabilizovanom stave. Generálny prokurátor Kamran Alijev podľa miestnych médií povedal, že požiar vypukol o 03.05 miestneho času (00.05 h SEČ), ale rýchlo ho uhasili. Vyšetrovanie určí, či príčinou smrti bol priamo požiar alebo vdychovanie dymu.

"Na dôkladné vyšetrenie toho, čo sa stalo, potrebujeme čas," vyhlásil generálny prokurátor. Vyšetrovanie sa začalo v prípade porušenia protipožiarnych predpisov a nedbalosti, pričom na jeho priebeh bude osobne dozerať prezident Alijev. Azerbajdžan, dôležitý producent fosílnych palív, bude v novembri 2024 hostiteľom konferencie OSN o zmene klímy (COP29).

Viac o téme: PožiarNemocnicaNovorodenciTragédieAzerbajdžan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu