Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pri požiari karavanu v Česku utrpeli popáleniny dvaja ľudia: Zranenia nie sú vážne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/HZS Královéhradeckého kraje)

BUDČEVES - V obci Budčeves na Jičínsku pri dnešnom požiari karavanu a prístrešku utrpeli zranenia dvaja ľudia. Podľa hasičov došlo k výbuchu tlakových fliaš. Zranenia nie sú vážne, povedal dnes ČTK hovorca Zdravotníckej záchrannej služby (ZZS) Kráľovského kraja Ivo Novák. Na mieste zasahoval tiež vrtuľník, ktorý jedného zo zranených prepravil do nemocnice.

Pri požiari karavanu v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/HZS Královéhradeckého kraje)

"Popáleniny v hornej polovici tela utrpeli dvaja ľudia, muž a žena stredného veku. V čase ošetrovania boli obaja pri vedomí, mimo ohrozenia života. Ženu sme po ošetrení odviezli do jičínskej nemocnice, muža letecky transportovali do fakultnej nemocnice. Zranenia však nie sú vážne,"povedal ČTK Novák.

archívne video

Požiar v prešovskej spaľovni odpadu (Zdroj: Facebook/Martin Ďurišin)

Na mieste zasahovali tri jednotky hasičov

"Požiar bol pri príchode jednotiek v plnom rozsahu. Prieskumom sa zistilo, že došlo k výbuchu tlakových fliaš, ktoré sa v karavane nachádzali. Nasadením dvoch útočných prúdov sme dostali požiar pod kontrolu. Ľahko zasiahnuté bolo aj vozidlo, ktoré parkovalo v bezprostrednej blízkosti karavanu," uviedli na sociálnej sieti hasiči.

"Predstava, že by došlo k explózii, ktorá rozmetala karavan, to určite nie je. Došlo k horeniu, pri ktorom muž a žena utrpeli spomínané zranenia," povedal ČTK Novák. Vyšetrovateľ príčin požiaru odhadol škodu na 450.000 korún, uchránené hodnoty na 50.000 korún. Príčinu vzniku požiaru vyšetruje polícia.

Pri požiari karavanu v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/HZS Královéhradeckého kraje)

Viac o téme: PožiarHasičiČeskoPopáleninyKaravanZranenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu