Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Povodňová situácia v Nemecku zostáva napätá: V Hanoveri našli telo seniora

(Zdroj: SITA/Isabell Scheuplein/dpa via AP)

HANOVER - Telo staršieho muža, ktorý bol nezvestný v povodňami postihnutom meste Hanover na severe Nemecka, objavili v zaplavenej oblasti v nedeľu, uviedla tamojšia polícia. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Podľa polície nebolo bezprostredne jasné, či smrť 87-ročného muža zapríčinili povodne, nič však nenaznačovalo, že prišiel o život v dôsledku trestného činu. Nezvestný bol od stredy, keď sa nevrátil z prechádzky do svojho domova v mestskej časti Döhren. Povodňová situácia zostáva aj v priebehu nedele v mnohých oblastiach nemeckej spolkovej krajiny Dolné Sasko naďalej napätá, uviedol podľa DPA hovorca nemeckého ministerstva vnútra Oliver Rickwärtz. Z dovedna 97 vodných stavov tam 23 vykazovalo stále najvyššiu úroveň, prípadne ju prekročilo, dodal. Na iných miestach sa úroveň vody nezmenila, prípadne klesala len veľmi pomaly.

"Potrebujeme vytrvalosť," poznamenal hovorca. V povodňami postihnutých oblastiach boli naďalej v nasadení tisícky ľudí. Podľa ministerstva sú však pozitívne meteorologické prognózy, ktoré už nepredpokladajú veľké množstvo zrážok. Mimoriadna situácia naďalej platila v okrese i rovnomennom meste Oldenburg, ako aj v povodňami najviac postihnutých okresoch Celle, Emsland, Osterholz, Heidekreis a Verden, upozornilo ministerstvo. Vyhlásenie mimoriadnej situácie umožňuje okresom či mestám napríklad ľahší prístup k pomoci a pohotovostným zložkám, pripomína DPA. Na možné nasadenie v dôsledku povodní v najťažšie postihnutých oblastiach sa v piatok pripravila aj nemecká armáda (Bundeswer), ktorá do pohotovosti uviedla svoju 1. obrnenú divíziu.

Viac o téme: NemeckoZáplavyTelo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu