Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Česko je opäť v šoku! Mladík si z krvavého útoku robil žarty: Teraz som na rade ja, pýšil sa fotkou zbrane

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Policie ČR, Getty Images)

PRAHA – Polícia sa zaoberá prípadom mladíka, ktorý na sociálne siete zavesil fotku zbrane s popisom: "Teraz som na rade ja". Od hrôzostrašného útoku je to jeden z mnohých prípadov, pri ktorých sa niektorí jedinci začali vyhrážať, že rozpútajú podobný scenár.

Česká republika prežíva v posledných dňoch mimoriadny smútok z tragédie, ktorá sa odohrala v priestoroch budovy Filozofickej fakulty Karlovej univerzity. Zavraždenie štrnástich osôb a desiatky zranených neodrádzajú ďalších jedincov, ktorí sa vyhrážajú na sociálnych sieťach alebo priamo na verejnosti. Jeden z posledných prípadov majú aktuálne na stole českí policajti. 

Krádež peňaženky v supermarkete v Námestove (Zdroj: Polícia SR - Žilinský kraj)

Na sociálnej sieti zverejnila Polícia ČR desivé fotografie, ktorými sa mladík, aktuálne čeliaci podozreniu zo spáchania trestného činu, chválil. K fotografii zbrani napísal šokujúci odkaz: "my turn", "teraz som na rade ja". Hoci to autor fotografie neskôr označil za vtip, jeho konaním sa už zaoberajú kriminalisti. Príspevok po streľbe na pôde Filozofickej fakulty v Prahe vyvolal tiež mimoriadne pohoršenie verejnosti.

"Začalo sa to fotkou zbrane s textom my turn, pokračovalo výhovorkami, že išlo o humor, no dnes sa to skončilo podozrením zo spáchania trestného činu násilia proti skupine obyvateľov a proti jednotlivcovi," uviedla česká polícia na sociálnej sieti. Zároveň dodali, že v tejto chvíli naozaj nie je priestor na humor a je potrebné myslieť na pozostalých, ale aj širokú verejnosť. Nepremyslené konanie mladíka, ktorý na fotografii uverejnil údajne iba airsoftovú zbraň, je predmetom vyšetrovania. 

Viac o téme: StreľbaPrahaFilozofická fakulta Karlovej Univerzity
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu