Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zelenskyj sa v prejave vyhrážal Rusku: V roku 2024 pocíti ukrajinský hnev a bude mať milión týchto zbraní

Volodymyr Zelenskyj počas novoročného prejavu
Volodymyr Zelenskyj počas novoročného prejavu (Zdroj: Twitter)

KYJEV - Ukrajina sa v roku 2023 stala silnejšou, uviedol v nedeľu v novoročnom prejave zverejnenom na X ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. V roku 2024 podľa neho Rusko pocíti ukrajinský hnev, jeho krajina bude mať k dispozícii viac ako milión na Ukrajine vyrobených dronov.

„Ukrajina sa stala silnejšou. Ukrajinci sa stali silnejší,“ uviedol na začiatku svojho zhruba 20-minútového prejavu Zelenskyj, podľa ktorého si po ruskom útoku z februára 2022 mnoho ľudí nemyslelo, že Ukrajina vydrží viac ako pár dní, málokto potom, že vydrží celý rok, nehovoriac o roku 2023.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 677 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Teraz prichádza ďalší rok. „Ukrajina je nažive. Ukrajina žije, Ukrajina bojuje,“ poznamenal Zelenskyj, podľa ktorého to nie je novoročný zázrak, ale zásluha všetkých Ukrajincov. Vyzdvihol najmä tých, ktorí bojujú, alebo na Ukrajine inak prispievajú k obrane krajiny.

"Kto prinesie peklo do našej krajiny, uvidí ho jednou z vlastného okna," uviedol aj ukrajinský prezident, podľa ktorého tento rok ukrajinské úrady museli vyhlásiť celkom 6000 leteckých poplachov. "Na budúci rok nepriateľ pocíti náš hnev z domácej výroby," varoval Rusko Zelenskyj, ktorý spomenul okrem iného cieľ vyrobiť viac ako milión dronov.

"Nevieme presne, čo nám nový rok prinesie, ale môžeme dodať, že čokoľvek prinesie, budeme silnejší," uviedol ku koncu príhovoru.

Viac o téme: PrejavNový rokVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu