Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Poľská armáda ukončila pátranie v oblasti, do ktorej prenikla raketa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VARŠAVA - Príslušníci poľskej armády ukončili v sobotu o 15.00 h SEČ prehľadávanie terénu v oblasti, kde raketa, podľa presvedčenia vojenských expertov ruská riadená strela, narušila v piatok poľský vzdušný priestor. Oznámilo to operačné velenie poľských ozbrojených síl (DORSZ). Správu sme prevzali z tlačovej agentúry PAP.

Operačné velenie na sociálnej sieti X uviedlo, že na pátraní vo východnom Lubelskom vojvodstve sa zúčastnilo takmer 500 príslušníkov pozemného vojska (WOT) a že ďalšia akcia nie je plánovaná. Velenie hlásilo, že pátranie neodhalilo nič, "čo by ohrozovalo bezpečnosť obyvateľov Lubelského vojvodstva". DORSZ sa poďakovalo vojakom pozemných síl za ich "pohotovosť a profesionalitu" a miestnym obyvateľom za ich pochopenie.

Generálny štáb poľských ozbrojených síl v piatok oznámil, že o 7.12 h SEČ narušil poľský vzdušný priestor objekt letiaci od ukrajinskej hranice, ktorý sa na poľskom území zdržal necelé tri minúty. Potom sa vrátil na Ukrajinu. "Objekt sme identifikovali ako ruskú strelu s plochou dráhou letu," uviedol v príspevku na sociálnej sieti X poľský generálny štáb.

Viac o téme: RaketaPátranieArmádaPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu