Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dvoch mužov v Austrálii obvinili z pašovania drog v poľnohospodárskych strojoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Bulgarian Prosecutor's Office via AP)

SYDNEY – Dvaja muži boli obvinení z pokusu o pašovanie takmer 100 kilogramov metamfetamínu do Austrálie, oznámila v sobotu miestna polícia. Drogy boli ukryté v poľnohospodárskych strojoch.

Austrálska federálna polícia (AFP) uviedla, že muži vo veku 30 a 34 rokov z austrálskeho štátu Viktória boli zatknutí tento mesiac a predpokladá sa u nich napojenie na afganskú organizovanú trestnú činnosť.Loď prevážajúca poľnohospodárske stroje dorazila do austrálskeho Melbourne ešte v novembri. Polícia ju zadržala na základe upozornenia protidrogovej jednotky v Dubaji, píše DPA.

Polícia uviedla, že 98 kilogramov metamfetamínu (známeho aj ako pervitín) bolo údajne nájdených v 12 hnacích hriadeľoch mláťačiek na obilie. Úrady drogy testovali, aby zistili ich čistotu. Ich hodnota na čiernom trhu je podľa odhadov polície 88 miliónov austrálskych dolárov (približne 54,2 miliónov eur).Úrady obvinili 30-ročného muža z pokusu o nadobudnutie látky podliehajúcej hraničnej kontrole v množstve určenom na predaj.

Pokus o pašovanie zrejme súvisí s organizovaným zločinom v Afganistane

V tomto prípade išlo o metamfetamín. Jeho 34-ročný komplic bol obvinený z dovážania takejto látky. Maximálna trestná sadzba je v prípade oboch trestných činov doživotie.Polícia uviedla, že pokus o pašovanie zrejme súvisí s organizovaným zločinom v Afganistane a preto sa uskutočňuje medzinárodné vyšetrovanie.

Viac o téme: PašovanieObvinenie AustráliaPoľnohospodárske strojeDrogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu