Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čína vylúčila z parlamentu deviatich predstaviteľov armády

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

PEKING - Čína vylúčila z parlamentu deviatich predstaviteľov armády vrátane štyroch generálov strategického útvaru pre raketové strely. Ide o súčasť zmien po vymenovaní nového ministra obrany.

Sinchua tieto zmeny oznámila po zasadnutí Ústredného výboru Komunistickej strany Číny. K odvolaniu predstaviteľov nebolo poskytnuté žiadne vysvetlenie.Novým čínskym ministrom obrany sa počas uplynulého týždňa stal bývalý veliteľ čínskych námorných síl Tung Ťün. Post ministra obrany nebol obsadený od októbra, keď Peking po siedmich mesiacoch pôsobenia vo funkcii odvolal vtedajšieho ministra Li Šang-fua. Ten bol vymenovaný v marci; od 25. augusta sa však na verejnosti neobjavil, uviedla agentúra Reuters.

Čína v posledných mesiacoch uskutočnila zmeny vo vedení svojho armádneho útvaru pre raketové strely, ktorý má na starosti jadrový arzenál, pripomína AFP. Médiá predtým informovali o korupčnom vyšetrovaní, ktoré zahŕňalo aj bývalého šéfa tohto útvaru.Odvolanie deviatich predstaviteľov armády naznačuje, že boli tiež vyšetrovaní, uviedla poradenská firma SinoInsider so sídlom v USA, ktorá sa špecializuje na čínsku politiku.

Viac o téme: ArmádaVylúčenieČínaParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu