Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Filozofická fakulta Univerzity Karlovej zrušila výučbu do konca zimného semestra: Skúšky budú dobrovoľné

(Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

PRAHA - Filozofická fakulta Univerzity Karlovej (FF UK) zrušila výučbu do konca zimného semestra, teda do 12. januára. Skúšobné obdobie sa uskutoční podľa harmonogramu akademického roka, atestácie však budú dobrovoľné, ako aj skladanie štátnych záverečných skúšok. Vyplýva to z informácií pre študentov fakulty, ktoré UK zverejnila na svojom webe. O detailoch budú študentov vedúci kateder informovať v budúcom týždni. Budova fakulty na námestí Jána Palacha, v ktorej študent školy minulý týždeň zastrelil 14 ľudí, zostane uzavretá minimálne do konca januára.

V týždni od 8. januára môžu vyučujúci zorganizovať so študentmi stretnutie, ich účelom ale nebude výučba. Aj tieto stretnutia by boli dobrovoľné. Skúšobné obdobie sa potom začne podľa plánu od 15. januára. Atestácie budú dobrovoľné, podľa situácie môže byť ich forma upravená. "Chceme vás ubezpečiť, že aj keby ste nezískali za zimný semester ani jeden kredit, budete môcť v pokoji pokračovať vo svojom ďalšom štúdiu a v budúcnosti štúdium úspešne dokončiť," uviedla fakulta.

archívne video

Minister vnútra SR naznačil možné zmeny spojené s útokom v Prahe (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Na báze dobrovoľnosti sa uskutoční aj štátna záverečná skúška. "Neúčasť na štátnych záverečných skúškach v januári a februári 2024 u nikoho neohrozí možnosť v pokoji a úspešne dokončiť štúdium, študenti prihlásení k štátnym záverečným skúškam, ktorí ich nebudú chcieť teraz vykonávať, budú ospravedlnení," stojí v pokynoch pre študentov.

Výučba na ostatných fakultách

Výučba na ostatných fakultách zostane zachovaná v bežnej podobe, UK ale odporúča smerom k študentom citlivý prístup. Študentom a zamestnancom tiež fakulta ponúka účasť na skupinovej psychologickej podpore. Prvé stretnutie sa uskutočnilo vo štvrtok a dnes, ďalšie sú plánované na január. Ďalšie informácie o možnostiach krízovej pomoci sú k dispozícii na stránkach UK.

Výdaj osobných vecí z budovy FF UK na námestí Jána Palacha bude pokračovať od 4. januára do konca mesiaca, a to každý štvrtok od 08:00 do 16:00 a každý utorok od 11:00 do 18:00 v budove UK POINT na adrese Celetná 13. Podľa UK už boli majiteľom odovzdané zhruba tri štvrtiny všetkých vecí.

Viac o téme: StreľbaŠtudentVraždaVýučbaFilozofická fakultaSkúšky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu