Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Následky masakra v Izraeli: Ženy chodia nakupovať s puškami, moderátorka je vyzbrojená aj počas živého vysielania!

(Zdroj: X/Visegrád 24/IronMan)

JERUZALEM - Útok Hamasu na Izrael začiatkom októbra minulého roku vyvolal u civilistov strach, beznádej a boj o holý život. I keď sa izraelská armáda (IDF) snaží teroristov poraziť, vo vzduchu stále cítiť nebezpečenstvo z možného ďalšieho útoku. Život v Izraeli sa ale nezastavil. Civilisti a najmä ženy sa tomu museli prispôsobiť.

archívne video

Toto povedal terorista Hamasu po útoku na izraelské sily, oblečený ako civilista. (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Od masakra, ktorý spáchalo radikálne hnutie Hamas na území Izraela, ubehli už tri mesiace. Medzi ľuďmi však stále panuje strach z ďalšej podobnej masakry. Vzhľadom na zložité bezpečnostné okolnosti a prebiehajúce konflikty v Izraeli sa mnohé ženy rozhodli vyzbrojiť strelnými zbraňami. Informuje o tom The Free Press Journal.

Zbrane v štúdiu aj na ulici

Jednou z nich je aj známa moderátorka Channel 14 Lital Shemeshová, ktorá sa počas tohto týždňa objavila v štúdiu so zbraňou. Tento obrázok koluje aj po sociálnych sieťach. Shemeshová stojí pred stolom, na ktorom má pripravený materiál na moderovanie, pričom spoza saka jej vytŕča pištoľ. Mnoho ľudí sa vyjadrilo, že to má na ochranu a pripisujú to strachu z útoku Hamasu, ktorý sa odohral dňa 7. októbra 2023. 

Lital Shemeshová pôsobí ako moderátorka štátnej vládnej agentúry Israel Broadcasting Authority (IBA). V Channel TV moderuje po anglicky. Má magisterský titul z amerických židovských štúdií. Izraelská moderátorka však nebola jediná so zbraňou na verejnosti. Mladé ženy v civile chodia bežne po ulici s puškami. Môže však ísť aj o profesionálne vojačky izraelskej armády. 

Úplné zničenie 

Útok Hamasu považuje Izrael za najväčšie utrpenie Židov od holokaustu. Podľa miestnych médií malo počas masakry zomrieť viac ako 1 100 ľudí, pričom ďalších 240 odvliekli teroristi ako rukojemníkov. Okrem toho bolo zneužitých mnoho žien. Izrael v reakcii na to spustil bombardovanie Pásma Gazy a mohutnú protiofenzívu, ktorá trvá dodnes. Premiér Benjamin Netanjahu sa nedávno vyjadril, že "izraelská armáda bude v bojoch pokračovať, kým Hamas úplne nezničí". 
 

Viac o téme: CivilistiHamasIzrael vo vojneLital Shemeshová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu