Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

MIMORIADNY ONLINE Rusko a Ukrajina hlásia zostrelené nepriateľské lietadlá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

MOSKVA – Ruskí a ukrajinskí armádni predstavitelia v nedeľu hlásili zostrelenie lietadiel nepriateľa v rôznych oblastiach 1000-kilometrového frontu. Informovala o tom agentúra Reuters. Situáciu sledujeme ONLINE

Naživo z Ukrajiny 

VIDEO Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 669

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 669 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

ONLINE 

21:40 Ruská riadená strela zostrelená nad Dnepropetrovskou oblasťou.

20:01 Rusko zasiahlo tretiu základňu humanitárnej pomoci v Chersone za 5 dní.

19:24 Ruské sily obsadili mesto Marjinka na východe Ukrajiny a majú ho úplne pod kontrolou, oznámil v pondelok ruský minister obrany Sergej Šojgu. Ruské "útočiace jednotky dnes úplne oslobodili mesto Marjinka," povedal Šojgu cez videohovor ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

18:06  Ukrajinské letectvo uviedlo, že v noci na pondelok zostrelilo dve ruské stíhačky, dve strely s plochou dráhou letu a 28 dronov typu Šáhid.Podľa Kyjeva útoky smerovali na južné a centrálne oblasti Ukrajiny, bezprostredne však neboli známe žiadne obete na životoch. Celkovo údajne vzlietlo 31 dronov, nie je však známe, čo mohli zasiahnuť zvyšné tri drony, ktoré obrana nezostrelila.

17:00 Ukrajinskí utečenci sa stávajú obeťami „sofistikovaných“ britských vízových podvodov.

16:12 Uväzneného lídra ruskej opozície Alexeja Navaľného, ktorý bol takmer tri týždne nezvestný, presunuli do trestaneckej kolónie v Arktíde. V pondelok to oznámila jeho hovorkyňa.

14:37 Rusko obmedzilo leteckú činnosť na Ukrajine po strate niekoľkých lietadiel Su-34.

13:56 Ukrajina dostáva od Svetovej banky finančnú podporu vo výške 1,3 miliardy dolárov.

12:40 Minister obrany očakáva návrh zákona o mobilizácii v „najbližších dňoch“.

11:18 Zahraniční akcionári pozastavili účasť na ruskom arktickom projekte LNG-2.

10:50 Lotyšsko odovzdalo Ukrajine 271 áut zabavených opitým vodičom.

10:13 Na ruskom nákladnom ledoborci s jaderným pohonom, ktorý kotví v severoruskom prístave Murmansk, vypukl v nedeľu požiar, ktorému sa už podarilo uhasiť. Štátna firma Atomflot, ktorá plavidlo vlastní, podľa agentúry Reuters uviedla, že požiar si nevyžiadal žiadne mŕtve ani zranené a ohrozené pri ňom nebol ani jaderný reaktor.

10:00 Rusko v pondelok obvinilo západné krajiny z podnecovania napätia v Srbsku. V balkánskej krajine s priateľskými vzťahmi s Moskvou vypukli protesty pre údajné podvody v parlamentných voľbách 17. decembra. TASR informuje podľa agentúry AFP.

8:40 Toto sú indikatívne odhady bojových strát Ruska k 25. decembru podľa Ozbrojených síl Ukrajiny.

8:00 Rusko v noci na dnešok vyslalo na Ukrajinu 31 dronov a dve rakety, oznámila dnes ukrajinská armáda. Uviedla, že obe rakety spolu s 28 dronmi zničila ukrajinská protivzdušná obrana. Väčšina z útokov sa sústredila na juh krajiny a obete ani škody doteraz hlásené neboli. Napísala o tom agentúra Reuters.

"V dôsledku vzdušného boja ukrajinské letectvo a obranné sily zničili 28 útočných dronov Šáhed v Odesskej, Chersonskej, Mykolajivskej, Doneckej, Kirovohradskej a Chmelnyckej oblasti," uviedlo ukrajinské letectvo na telegrame s tým, že drony boli vyslané z drony.

6:02 Letectvo hlási zostrelenie ruského lietadla Su-34 neďaleko okupovaného Mariupolu.

6:00 Rusko ostreľovalo 7 komunít v oblasti Sumy.

Rusko a Ukrajina hlásia zostrelené nepriateľské lietadlá

Veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk uviedol, že ukrajinské protilietadlové jednotky zasiahli neďaleko okupovaného mesta Mariupol na juhovýchode krajiny ruský stíhací bombardér Su-34. Bez ďalších podrobností dodal, že toto lietadlo sa nevrátilo na svoju základňu. Ruské ministerstvo obrany predtým uviedlo, že jeho systémy protivzdušnej obrany zostrelili za posledných 24 hodín štyri ukrajinské vojenské lietadlá. V dennom hlásení spresnilo, že tri stíhačky Su-27 a jeden taktický bombardér Su-24 zasiahli v Záporožskej a Dnepropetrovskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny.

Správy prišli dva dni po tom, ako ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že sily Kyjeva zostrelili na južnom fronte tri ruské lietadlá Su-34. Označil to za úspech v konflikte. Reuters pripomína, že správy oboch strán vojny z bojiska nebolo dosiaľ možné overiť.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu