Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Päť ľudí obvinili z marenia vyšetrovania vraždy učiteľky: Išlo o blízkych slovenského vraha

Ashling Murphyová
Ashling Murphyová (Zdroj: X/rtenews)

DUBLIN - Päť ľudí v stredu obvinili z marenia policajného vyšetrovania vlaňajšej vraždy írskej učiteľky Ashling Murphyovej. Za vinného zo zločinu uznali tento rok v novembri slovenského občana Jozefa Pušku, dlhodobo žijúceho v Írsku. Informuje portál britskej televízie BBC.

Medzi obvinenými sú dvaja Puškovi bratia a jeho manželka. Puška vlani 12. januára 11-krát bodol 23-ročnú učiteľku základnej školy a hudobníčku do oblasti krku, keď si bola zabehať pozdĺž kanála neďaleko mesta Tullamore v strednom Írsku. Bodné rany spôsobili obeti akútnu stratu krvi a zastavenie srdca. Vražda sa odohrala za bieleho dňa.

archívne video

Informácie, že írsku učiteľku mohol zavraždiť Slovák, sú nepotvrdené (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Smrť Murphyovej vyvolala všeobecný šok a po celom Írsku a Spojenom kráľovstve sa konali zhromaždenia s modlitbami. Traja spomínaní, Marek P., Ľubomír P. a Lucia I., sú obvinení z toho, že neoznámili írskej polícii (gardaí) informácie, ktoré mohli pomôcť Pušku zatknúť, trestne stíhať alebo usvedčiť, a to v období 12. až 27. januára 2022.

Všetci obvinení boli prepustení

Dve ďalšie osoby, Viera G. a Jozefína G., sú obvinené z konania s úmyslom prekaziť zadržanie alebo trestné stíhanie Pušku medzi 12. a 27. januárom 2022. Počas stredajších krátkych pojednávaní na okresnom súde v Tullamore prehovorili obvinení len vtedy, keď potvrdzovali svoje podpisy na súdnych dokumentoch. Všetkých päť obvinených prepustili na základe kaucie.

Viac o téme: ObvineníÍrskoAshling MurphyováJozef Puška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu