Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Požiar nemocnice v Nemecku si vyžiadal dvoch mŕtvych: Ďalších 6 osôb je zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Najmenej dvoch mŕtvych si v pondelok neskoro večer vyžiadal požiar v nemocnici v meste Frankenthal v spolkovej krajine Porýnie-Falcko na západe Nemecka. Šesť ďalších osôb, vrátane zamestnancov nemocnice, utrpelo zranenia, z toho traja vážne.

 Požiar vypukol v izbe pre pacientov na druhom poschodí mestskej kliniky, pričom hasičom ho hlásili okolo 20.20 h. Uhasiť sa ho podarilo až v neskorých večerných hodinách. Hasiči informovali, že personál nemocnice na situáciu zareagoval "vzorne" a ešte pred ich príchodom evakuoval pacientov z okolitých izieb do iných priestorov.

Do akcie bolo nasadených vyše 100 ľudí - hasičov, príslušníkov záchrannej služby a mestských pracovníkov civilnej ochrany.Napriek požiaru sú naďalej v prevádzke jednotka intenzívnej starostlivosti, operačné sály, pooperačné oddelenie, pôrodná sála. Požiar neovplyvnil ani zvyšné prevádzkové činnosti nemocnice.

Príčinu požiaru, ako aj zmienených dvoch úmrtí, vyšetruje kriminálny úrad. Presný počet zranených, ani rozsah ich zranení dosiaľ nie je známy. Taktiež sa zatiaľ nedá určiť, aká veľká škoda vznikla na budove nemocnice, ktorá je v správe mesta Frankenthal.Zmienená nemocnica na svojej webstránke uvádza, že zamestnáva približne 700 ľudí a pacientom poskytuje 315 lôžok a miest v dennom stacionári.

Viac o téme: PožiarNemocnicaMŕtviNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu